Mărul otrăvit. Rămas fără majoritate parlamentară, rusofilul Dodon întinde o CAPCANĂ perfidă forțelor pro-europene. Ce anunță Moscova prin gura lui


Mărul otrăvit. Rămas fără majoritate parlamentară, rusofilul Dodon întinde o CAPCANĂ perfidă forțelor pro-europene. Ce anunță Moscova prin gura lui

După ce Dodon, Chicu și PSRM au pierdut, miercuri, majoritatea parlamentară, opulentul președinte rusofil și românofob a trâmbițat, joi, că ia în calcul să se lepede de premierul la fel de rusofil Ion Chicu, invitând totodată PAS și PPDA să își asume responsabilitatea unei alte formule guvernamentale – mai multe detalii AICI.

După dezastrul pe care l-a girat în privința pandemiei Covid-19, Republica Moldova devenind o catastrofă umanitară a Europei, și în urma marasmului economic pe care l-a cultivat (și care va fi agravat de criza economică ce stă să răbufnească), invitația prorusului Igor Dodon reprezintă, s-o spunem pe șleau, un măr otrăvit.

La fel ca anul trecut, când a fost impusă o guvernare împotriva firii între forțele pro-europene și cele pro-ruse, scopul prezentei invitații vizează o nouă compromitere a partidelor pro-occidentale, în perspectiva apropiatelor alegeri prezidențiale. Astfel, Dodon, Chicu și PSRM vor să se spele pe mâni de amplul dezastru cauzat și să arunce toate problemele (multe insurmontabile) în spinarea adversarilor politici, tocmai pentru ca aceștia să se nenorocească electoral.

De notat că întregul scandal – cât și o eventuală preluare a guvernării în plin moment electoral – deturnează atenția publică de la erorile criminale săvârșite de Dodon, Chicu și PSRM încă de la debutul crizei coronavirus, cât și de la dosarul Bahamas, care investighează modul în care Dodon și socialiștii lui au fost finanțați de Rusia, și de la scandalul generat de filmările care-l prezintă pe Dodon încasând o pungă cu bani de la Vlad Plahotniuc sau lăudându-se că îi scrie personal note informative lui Vladimir Putin. Pe care Dodon îl va vizita curând, cu prilejul paradei propagandistice din Piața Roșie, când va compromite armata Republicii Moldova, deși aceasta a fost alcătuită și crescută cu fonduri SUA și UE.

Invitația otrăvitoare emisă de Dodon (laolaltă cu jocurile de glezne ale acestui rusofil fost ministru comunist) se bazează și pe animozitățile și pe totala lipsă de unitate a opoziției pro-europene, scopul fiind de a băga zîzanie și de a compromite.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.