Guvernul Orban aruncă cu bani în televiziunea securistului Voiculescu: Antena 3 ia peste 3 milioane de euro


Guvernul Orban aruncă cu bani în televiziunea securistului Voiculescu: Antena 3 ia peste 3 milioane de euro

Guvernul Orban pare să fi uitat vremurile în care liberalii erau tratați în bătaie de joc la televiziunile lui Dan Voiculescu, zis și Felix în notițele Securității, așa că acum direcționează aproape 3,3 milioane de euro către buzunarele lui Gâdea, Badea și Ursu, dar și către posturile de radio din cadrul Trustului Intact.

După cum se știe, Guvernul a luat în pandemie decizia de a sprijini presa locală și centrală cu un ajutor în bani, care să ajute instituțiile de presă să depășească mai ușor această criză. Culmea, în documentația necesară aplicării nimeni nu trebuia, totuși, să demonstreze că se află în dificultate, singurul criteriu elocvent fiind audiența și impactul.

După depunerea documentațiilor de către sute de instituții media din întreaga țară, guvernul liberal a cântărit banii și a decis ca suma cea mai mare să meargă către o televiziune despre care, nu cu mult timp în urmă, spuneau că ar trebui desființată. Dar securea războiului pare să fi fost îngropată între timp, iar Guvernul Orban și-a direcționat aproape toată generozitatea către trustul infractorului Dan Voiculescu.

Astfel, potrivit site-ului Pagina de Media, care a urmărit situația banilor alocați presei în pandemie, Grupul Intact va lua cea mai mare "felie" din campania de informare prin care Guvernul sprijină presa, adică “peste 3,3 milioane de euro pe durata celor patru luni de campanie, prin Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Radio ZU, dar și prin Jurnalul Național și site-urile grupului”.

Sub Antene se află Pro TV, care va încasa de la stat în jur de 1,8 milioane euro. Nici Radu Budeanu nu a fost exclus din lista generozității, astfel că, pe online, jumătate de milion de euro se duc către grupul lui Radu Budeanu (prin două firme), care are site-urile prosport.ro, gândul și cancan.ro. Site-ul Fanatik.ro e în capul listei la categoria "online locale".

Lista este încă parțială, pentru că guvernul mai are solicitări în lucru, dar trebuie spus că pentru prima lună de campanie, instituțiile media câștigătoare vor primi banii în avans. Campania Guvernului are ca mesaj principal "Poartă masca".

Antenele au obținut cea mai mare sumă pentru campanie: peste 1,7 milioane la Antena Group, 630.000 de euro la Antena 3, 625.000 euro la Radio ZU, 20.000 de euro pentru Jurnalul Național și 250.000 de euro pentru alte site-uri ale Grupului Intact.

Din totalul de aproape 20 de milioane alocați de Guvern inițial, au fost aprobați doar 7 milioane de euro.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.