Festival de ipocrizie marca Victor Ponta în Parlament. Șeful PSD II acuză Guvernul Orban că "vinde muncitori români, bușteni și grâu Europei în plină perioadă de criză"


Festival de ipocrizie marca Victor Ponta în Parlament. Șeful PSD II acuză Guvernul Orban că "vinde muncitori români, bușteni și grâu Europei în plină perioadă de criză"

Președintele Pro România (PSD II), Victor Ponta, a fost protagonistul unui festival de ipocrizie astăzi în Parlament, acuzând Guvernul că "vinde muncitori români, bușteni și grâu Europei în plină perioadă de criză".

În acest context, deputatul PNL Pavel Popescu i-a amintit lui Ponta că pe vremea când era premier "a iertat KazMunayGas de o datorie de 600 de milioane de dolari către statul român printr-un HG, ca apoi resursele românilor să fie vândute Chinei, ca apoi el să țină conferințe alături de Partidul Popular Chinez în cadrul unor vizite pompoase platite de....cine".

Pavel Popescu, pe Facebook: "Îl aud pe trombonul ruso-chinez Victor Ponta cum răcnește în plenul Parlamentului că guvernul Orban vinde muncitori români, bușteni și grâu Europei în plină perioadă de criză.

Fals domnule Ponta. Muncitorii români circulă liber și muncesc în Europa datorită statutului nostru de membru al UE. Buștenii și grâul sunt tranzacționate în mod transparent în spațiul european tot datorită apartenenței noastre la UE.

Dacă e să vorbim despre adevărații vânzătorii ai României îmi aduc aminte de unul care atunci când a ajuns premier, a iertat KazMunayGas de o datorie de 600 de milioane de dolari către statul român printr-un HG, ca apoi resursele românilor să fie vândute Chinei, ca apoi el să țină conferințe alături de Partidul Popular Chinez în cadrul unor vizite pompoase platite de....cine?

Victore, chiar nu îți e rușine?".

De fapt, furia lui Victor Ponta pe Guvernul Orban are rădăcini mai puțin vizibile. Amintim că premierul Ludovic Orban a anunțat în data de 21 ianuarie 2020 că România va renunța la parteneriatul cu firma chineză China General Nuclear Power Corporation pentru construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, proiect de suflet al fostului șef al PSD, Victor Ponta. (citiți AICI mai multe detalii) 

CITIȚI ȘI: Răzvan Gheorghe punctează motivele pentru care Ponta e un agent de influență al Chinei. Cum a încercat guvernul condus de pesedist să detoneze securitatea națională a României făcând pe placul comuniștilor chinezi

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.