VIDEO. MAI, condus de "Carmen" Vela, continuă cu poliția politică. Dide, săltat iar de milițieni, în timp ce o polițistă încerca să blocheze cu dosul filmarea care demonstrează abuzul


VIDEO. MAI, condus de "Carmen" Vela, continuă cu poliția politică. Dide, săltat iar de milițieni, în timp ce o polițistă încerca să blocheze cu dosul filmarea care demonstrează abuzul

Prezența lui Marcel Vela în fruntea Ministerului de Interne este pe zi ce trece o eroare politică pe care PNL o va deconta electoral. Deși unii s-ar fi așteptat ca noua conducere a MAI să facă uitată epoca Carmen Dan, perioada stării de urgență și începutul stării de alertă demonstrează că metehnele milițienești nu au apus și nu vor apune momentan. 

Cunoscutul protestatar Cristian Dide, fără să încalce vreo normă epidemiologică în contextul pandemiei COVID-19, era maltratat de-a dreptul de către forțele de ordine în prima zi de stare de alertă, întrucât a avut de transmis un mesaj mai colorat către MAI, proiectându-l pe instituția cu pricina și trăgând astfel un semnal de alarmă privind unele abuzuri comise de polițiști pe perioada stării de urgență. Pentru că și-a permis un protest pașnic în epoca lui Vela la MAI, Dide s-a ales cu o agresiune abominabilă din partea milițienilor de la Secția 1 de Poliție

CONSULTAȚI ȘI: FOTO VIDEO Lista celor care au intoxicat protestul din PV. Dide, agresat de brutele din MAI pentru că și-a permis actul democratic de a-i critica pe Vela și Arafat

Cu toate acestea, Dide nu a renunțat la ideea de a protesta pașnic contra lui Vela și Arafat, vrând din nou să proiecteze o serie de mesaje pe clădirea MAI. Precum în epoca tenebroasă a anilor 50, polițiștii și jandarmii, printr-o mobilizare de parcă era vorba de vreun infractor de teapa lui Pablo Escobar, l-au săltat pe Dide, din nou, pentru, atenție, intenția de a protesta, așa cum veți vedea în filmarea ce urmează. Un alt detaliu de remarcat în operațiunea milițienească antidemocratică a forțelor de ordine este tentativa de a mușamaliza intervenția abuzivă, o polițistă punându-se cu dosul în fața camerei și apoi blocând filmarea cu mâinile

Evoluție în Instituție: "Cristian Mihai Dide tocmai a fost ridicat în timp ce mergea liniștit pe stradă, pe un trotuar, în lumina zilei, de zeci de polițiști, jandarmi și civili. În ultimele zile Dide a fost urmărit, a fost arestat, maltratat.

In aceasta seara Dide avea de gând să facă o proiecție cu laser, in care să afișeze un mesaj împotriva abuzurilor comise de Marcel Vela și Raed Arafat. Presupun că forțele de ordine știau asta - unii dintre polițiștii care au intervenit le-au vorbit pe numele mic prietenilor și colegilor lui Dide, semn că acest om este urmărit și vânat ca într-o lume despre care până de curând doar citeam din țări precum China sau Rusia.

Cristian Mihai Dide, președintele Asociației Evoluție in Instituție, a fost azi ridicat din plina stradă, in lumina zilei, încătușat și arestat pentru INTENȚIA DE A PROTESTA".


După ce a fost eliberat a doua oară, Dide și-a continuat protestul împotriva abuzurilor MAI, dintr-o proprietate privată, proiectând pe clădirea instituției următorul mesaj: "Vela instaurează dictatura". Printr-un nou act de poliție politică, mai multe efective de polițiști și jandarmi au înconjurat blocul de unde se proiectau respectivele mesaje pe MAI, urmând o nouă intervenție abuzivă a polițiștilor și jandarmilor, plătiți din taxele și impozitele românilor, în loc să își vadă de treabă și să prevină apariția cazurilor precum cel de la Caracal, ei fiind aseară într-o misiune comunistoidă de sancționare a libertății de a protesta. 


În acest context, jurnalista Camelia Tabacu i-a criticat aspru pe cei care au aplaudat abuzul comis de MAI contra lui Dide, acele persoane nefiind în stare să renunțe pentru câteva momente măcar la partizanatul politic și să înțeleagă importanța de a nu tolera acțiunile nedemocratice ale autorităților

Camelia Tabacu: "Doar in Rusia si China am mai vazut asa ceva...atatea forte mobilizate, energie si resurse consumate pentru un protestatar solitar care isi scrie mesajele cu laserul pe sediul CC al PCR, cladirea aia sinistra unde toti isi pierd parca mintile si aspira la statutul de bestii tortionare.

In rest, cine jubiliaza la asemenea abuzuri - comise cu premeditare si cu siguranta celor deasupra legii - din motive de simpatii politice sau antipatii personale nu e decat un instrument util politicenilor care-l folosesc, umilesc si batjocoresc de peste 30 de ani. Niciodata nu veti fi ascultati si nu veti fi luati in seama la modul serios pentru ca inchizand ochii, tainuind si tolerand asemenea orori le dati, de fapt, acceptul sa dispuna cum vor de libertatile si drepturile voastre".

Cristian Dide a declarat pentru Epoch Times că va face plângere penală pentru poliţie politică: "Este adevărat că am fugit, dar nu era o persoană în uniformă ci cineva în civil care mi-a strigat 'stai puţin', eu am fugit într-adevăr, am intrat în scara de bloc, am încerat să încui uşa după mine, nu am reuşit, după care persoana în civil m-a prins, a spus că este de la Poliţie, şi-a căutat actele, nu le-a găsit, între timp în scară au intrat mai mulţi polţişti în civil, o poliţistă în civil avea o cameră de luat vederi, au venit şi doi jandarmi, m-au scos din scara blocului, m-au încătuşat şi m-au dus la Poliţie. Nici o secundă nu mi-au spus ce am făcut şi nu mi-au cerut să mă legitimez. Mi-au pus cătuşele şi m-au dus în maşină. Voi contesta amenda şi voi face plângere penală pentru poliţie politică".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.