Primarul PSD-ist Dan Tudorache, TUN în plină pandemie? A cumpărat doar 250 de aparate holter EKG cu 64 milioane lei, deși anunțase public achiziționarea a 3000!


Primarul PSD-ist Dan Tudorache, TUN în plină pandemie? A cumpărat doar 250 de aparate holter EKG cu 64 milioane lei, deși anunțase public achiziționarea a 3000!

Europarlamentara USR Clotilde Armand dezvăluie, pe Facebook, că puțin spus controversatul primar PSD-ist al Sectorului 1 – l-am numit pe Dan Tudorache – a cheltuit nu mai puțin de 64 milioane lei (13.225.873 euro) pentru achiziționarea a doar 250 de aparate holter EKG, deși el anunțase public că va achiziționa nu mai puțin de 3000 de aparate.

Având în vedere toate aceste discrepanțe dubioase, avertizează Clotilde Armand, USR va depune, luni, o plângere adresată procurorilor, cu scopul de a clarifica ițele contractului amintit.  

Podul.ro vă prezintă acuzațiile europarlamentarei Clotilde Armand:

”În prezent, dispunem de 300 de holtere, în 4-5 zile ne mai vin alte 500, întregul contract fiind de 3000 de holtere” – asta a declarat cu toate televiziunile lângă el, în data de 10.03.2020, primarul Sectorului 1.

Acum, țineți-vă bine.

În răspunsul primit de la directoarea Centrului Caraiman (despre care jurnaliștii de la Libertatea au dezvăluit că este o fostă primăriță PSD declarată incompatibilă de ANI și cea care i-a oferit doamnei Andreea Marin 63.000 €, prin atribuire direct, ca să facă niște poze la Centrul Caraiman), am aflat că până în data de 11.05.2020 (adică acum 4 zile) s-au cumpărat: 250 de aparate holter! Da, ați auzit bine. Nu 3000, nu 500.... doar 250 de aparate EKG holter.

Cu alte cuvinte, primarul Tudorache a cheltuit 64 milioane de lei (13.225.873 €) pentru 250 de aparate holter EKG, deși el a promis public 3000 de aparate.

Voi realizați asta?

Dle primar de la PSD, colegii mei din USR Sector 1 se vor prezenta luni în fața procurorilor cu o plângere penală pentru acest contract dubios. Ați declarat săptămâna trecută că noi suntem ‹proști›… Vă asigur că nu suntem. Suntem cu ochii pe voi.

PS: Am atașat răspunsul directoarei de la Centrul Caraiman, răspuns care mai conține niște justificări de tip copy-paste din Orientările Comisiei Europene”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.