Burduja desființează programul PSD de repornire a economiei: "Sputnik l-a elogiat!" Măsurile luate de Guvern pentru mediul privat, prezentate de liberal


Burduja desființează programul PSD de repornire a economiei: "Sputnik l-a elogiat!" Măsurile luate de Guvern pentru mediul privat, prezentate de liberal

Sebastian Burduja, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice, a enumerat marți seară, în emisiunea Jocuri de Putere, măsurile luate de Guvern în plină epidemie COVID-19 pentru sprijinirea mediului privat, spunând că poate fi chiar cel mai complet pachet de sprijin din Europa. 

Burduja: "Diferența dintre PNL și PSD, fostul PCR, e foarte simplă și este de la cer la pământ. Pe noi ne preocupă binele românilor, pe pesediști îi preocupă binele infractorilor. Asta au făcut timp de 3 ani de zile la guvernare, asta fac și în continuare prin această majoritate toxică din Parlament. PNL și acest Guvern au adoptat pentru România, și vă rog să comparați cu celelalte state europene, probabil cel mai complet pachet de sprijin al mediului privat. Mă refer la șomajul tehnic, la IMM Invest, veți vedea schema cu care vom ieși săptămâna aceasta pentru companiile mari, de asemenea o schemă de ajutor de stat bazată pe garantarea creditelor, foarte așteptată de mediul economic, amânarea ratelor la bancă cu până la 9 luni e cel mai generos termen la nivel de UE. De asemenea, vă spuneam despre rambursările de TVA, doar în 2 luni, martie și aprilie, noi am rambursat 9 miliarde de lei pe TVA și concedii medicale de vreo 2,7 miliarde de lei. Toate aceste măsuri sunt menite să țină rotițele economiei în mișcare, să injecteze bani în economie și de câte ori statul are o factură să o plăteascu cu cea mai mare rapiditate mediului privat. 

PSD rostogolea aceste datorii, rostogolea aceste plăți de la un an la altul și cunosc antreprenori care nu își luaseră banii de ani de zile. IMM Invest este un program care a început să funcționeze, a fost și o negociere complicată cu Comisia Europeană. Orice ban public care merge către o entitate privată și aici discutăm și de subvenționarea dobânzii, după cum știți cu 100%, și de comisioanele subvenționate de risc, de administrare, toate aceste aspecte au trebuit să fie clarificate și agreate cu CE. Schema în sfârșit merge. Deja sunt câteva contracte care au fost finanțate și suntem într-un dialog permanent cu băncile pentru a finanța antreprenorii români. Mai mult decât atât, veți vedea această schemă de garantare a creditului comercial pentru a permite secotarelor economice să funcționeze în continuare".

Totodată, Burduja a desființat programul PSD pentru repornirea economiei, atrăgând atenția că "nu prezintă niciun fel de credibilitate, niciun fel de sursă bugetară, niciun fel de modalitate prin care se acoperă deficitul, nicio modalitate prin care se finanțează datoria României". De altfel, liberalul a punctat că programul PSD a fost elogiat de propaganda rusească, prin site-ul putinist Sputnik. 

Burduja: "Repet, diferența între ceea ce noi încercăm să facem și ceea ce acest PSD a făcut și continuă să facă este de la cer la pământ. Și vă mai spun ceva, Sputnik caracterizează programul PSD pentru repornirea economiei, prezentat de Ciolacu, drept un program ambițios și elogiază o listă de măsuri care nu prezintă niciun fel de credibilitate, niciun fel de sursă bugetară, niciun fel de modalitate prin care se acoperă deficitul, nicio modalitate prin care se finanțează datoria României. Asta este diferența între profesioniștii care sunt acum la guvernare și încearcă să facă ceva și niște amatori, populiști, bolșevici care au mințit poporul an i de zile și consideră că pot să o facă la nesfârșit".

PSD a propus duminică 28 de măsuri pentru repornirea economiei. Un document prezentat de Marcel Ciolacu arată că PSD propune cheltuieli uriașe, precum plata directă a unor indemnizații pentru angajatori și angajații care revin la muncă, noi ajutoare sociale pentru familiile cu venituri mici, scutiri de taxe și impozite, conform g4media. De remarcat că documentul sintetic prezentat de PSD nu indică nici impactul bugetar al celor 28 de măsuri și nici sursa de finanțare. (mai multe detalii AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.