Dorneanu a încercat să pozeze în apărătorul amărâților amendați, dar i-a fost anihilat imediat exercițiul de imagine: "Chiar el a adoptat amenzile prin lege!" / "Trăim în plin Caragiale" / "Dacă CCR era corectă abroga pensiile speciale!"


Dorneanu a încercat să pozeze în apărătorul amărâților amendați, dar i-a fost anihilat imediat exercițiul de imagine: "Chiar el a adoptat amenzile prin lege!" / "Trăim în plin Caragiale" / "Dacă CCR era corectă abroga pensiile speciale!"

Șeful CCR, Valer Dorneanu, a stabilit că amenzile date în perioada stării de urgență, pe baza ordonanțelor militare, în epidemia de coronavirus, sunt neconstituționale, deși acestea fuseseră promovate și adoptate chiar de el, în urmă cu 16 ani, pe când conducea Camera Deputaților.

Noiembrie 2004: spre finalul guvernării Iliescu-Năstase, șeful Camerei Deputaților, PSD-istul Valer Dorneanu, conduce ședința în care este adoptată Legea 453 privind starea de urgență; el însuși o votează.

Mai 2020: șeful CCR, Valer Dorneanu, declară neconstituțională Legea 453. (puteți citi AICI articolul complet, inclusiv documentele care l-au dat de gol pe Dorneanu, sursa ziaristii.com) 

Reacțiile care scot în relief inconsecvența lui Dorneanu nu au întârziat să apară: 

Jurnalistul Mircea Marian (Newsweek): "Hai să vă mai arăt una, cât de penibil și ridicol e domnul Dormeanu: ordonanța de urgență declarată neconstituțională, ieri, de CCR, avea aviz favorabil, din iaunuarie 1999, de la același domn Dormeanu, pe atunci președintele Consiliului Legislativ. Nici o obiecție la articolul 28, declarat, tot ieri, neconstituțional. Nici o obiecție!".

Fosta ministră a Justiției, Ana Birchall: "Consecvența e una din valorile de bază ale dreptului și ar trebui ca acest fapt să fie cunoscut și recunoscut inclusiv de către unii "corifei ai dreptului românesc" de la CCR. Iată totuși că însuși președintele CCR nu este consecvent cu propriile hotărâri. Ca să vă mai spun? Nu mai e o surpriză pentru nimeni că trăim în plin Caragiale și că dacă îl recitim pe nenea Iancu parcă ne vine să zicem că e contemporan cu noi. Ați citit vreodată povestea lui "Cănuță, om sucit"? Eu sper din toată inima ca domnul Dorneanu să nu sufere aceeași soartă cruntă ca sărmanul Cănuță, că de comportat, pare că se comportă cam la fel...".

Jurnalistul Oreste Teodorescu: "România rămâne regina paradoxului instituțional! Nicăieri in lume nu mai exista instituții ale aceluiași stat, care poarta un război politic fără miza pentru societate. Politizarea excesivă a sistemului a creat o monstruozitate sinonima cu nebunia! Când stăpânii o cer, sclavii din sistem acționează la comanda, brutal, fără nici in scrupul. Așa se explica și lejeritatea prin care, ieri, comunistul Valer Dorneanu a declarat neconstituțională o lege promovată chiar de el, in 2004 când conducea Camera Deputatilor...așa ceva? Uite ca se poate!

Unii naivi ar putea crede, dacă ar asculta exclusiv propaganda presei aservite ca Valer Dorneanu și Renate Webber au sărit in apărarea libertăților cetățenești și au stopat abuzurile polițiștilor cei rai! Din păcate nici vorba de așa ceva, dacă le pasa de interesul public, abrogau pensiile speciale, care sunt de fapt o indemnizatie pe viata data unor paraziti ai statului. Dar cum sa faca asta si sa isi taie singuri pensiile astronomice?

Vom analiza în această seară de la ora 23, pe Realitatea Plus, cât de toxice au devenit cele doua instituții conduse de Politrucii Dorneanu și Weber împreuna cu Grigore Cartianu, Andrei Caramitru, Cristian Pîrvulescu și Răzvan Gheorghe".

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan: "Politrucul incompetent și de o lipsă de obraz halucinantă este, încă, președintele CCR. Asta deși a primit o palmă usturătoare de la CEDO și și-a anulat, ieri, propria lege!! Vă dați seama ce tupeu are dacă a decis că amenzile date în perioada de urgență, pe baza ordonanțelor militare, sunt ilegale, deși chiar el le-a promovat și adoptat, prin lege, acum 16 ani? Și nu doar atât, dar a și semnat avizul Consiliului Legislativ în 1999!! 

CCR e o rușine pentru orice sistem constituțional din galaxie. După ce a protejat drepturile a 6 din 9 judecători, prin declararea ca neconstituțională a legii de tăiere a pensiilor speciale, inițiată de PNL și votată în 28 ianuarie, CCR a încercat să-și acopere faptele. Exact ca pisica la nisip! Și avea ce să acopere, pentru că a stabilit, fără drept de apel, că în țara noastră există cetățeni de rangul 1, adică judecătorii CCR, și cetățeni de rangul 2, adică restul românilor. Curtea lui Dorneanu și compania a acoperit mizeria cu pensiile speciale și declarat neconstituționale amenzile date în timpul stării de urgență, cerșind, practic, simpatie!!!

CCR îi apără pe cei care au săvârșit acte de nelegalitate, prin nerespectarea izolării sau a carantinei, unii dintre ei în mod repetat. 293.000 de cetățeni n-au respectat condițiile impuse de starea de ugență, dar judecătorii CCR au nesocotit peste 98% din populația României, care s-a dovedit de o disciplină absolută și a respectat condițiile impuse de autorități.

La ce să te aștepți de la CCR, care, exact ca în epoca Dragnea, apără infractorii în detrimentul oamenilor cinstiți, corecți, oameni care înțeleg că democrația nu înseamnă haos și în niciun caz nerespectarea legii, mai ales în stare de urgență? Au cuplat decizia legată de ceea ce-și dorește 94% din populația țării, adică pulverizarea pensiilor speciale, cu decizia legată de starea de urgență. Ca niște tâlhari care jefuiesc o bancă și plătesc martori să le asigure alibiurile!

Legea prin care sunt desemnați judecătorii CCR trebuie modificată în așa fel încât slugoii, șpăgarii și incompetenții să nu poată ajunge aici. Altfel, cu fiecare decizie, are tot mai puțină credibilitate. Și nicio legitimitate morală. Cum bine spunea președintele României, este obligatorie o reformă constituțională. Modul în care sunt delegați acești judecători și în care sunt organizați va trebui schimbat din temelii. Nu poate exista o Curte cu adevărat independentă, o Curte etalon, atâta timp cât avem acest sistem de selecție.

Ieri s-a scris o nouă pagină din istoria neagră a unei democrații șuntite, pervertite de către cei care, acum 3 ani de zile, au promovat OUG 13. Am asistat din nou la un atac frontal la adresa statului de drept. Românii sunt oameni corecți, care își educă copilașii în spiritul bunei-credințe. Ei nu le vor spune niciodată copiilor că este bine să furi, că este bine să faci rău, că este bine să nu-i respecți pe cei din jur. Dar iată, CCR decide altceva! Practic, invită la haos!!

Îi va caza Dorneanu acasă la el pe cei care se vor îmbolnăvi de Covid19, dacă vor contacta boala printre oamenii buluciți în piață, oameni care ar putea înțelege din Decizia CCR că restricțiile sunt o prostie?? Își asumă CCR asta? Face cumva CCR-Dorneanu parte din planul PSD de a ascunde faptul că zeci de ani s-a guvernat prin jaf și grupuri de interese, prin mafie, iar sistemul medical a fost ignorat, subfinanțat, batjocorit? Motivul pentru care au trebuit decise asemenea restricții este cunoscut de toți oamenii de bună-credință: infrastructura de sănătate, pulverizată de PSD, nu ar fi făcut față unui val de 10 ori mai mare de îmbolnăviri. Ne facem că nu știm asta?? Ne facem că nu știm că acum se plătește factura incompetenței endemice din atâția și atâția ani??

Mă bazez pe oamenii de bună-credință, adică peste 98% din totalul românilor, să ne ajute să schimbăm legea de desemnare a judecătorilor CCR. Este limpede că această Curte este ilegitimă în fapt, că este o frână în calea dezvoltării României, a democrației. Asta dacă nu cumva, printre membrii ei, nu există și soldați ai unui grup infracțional organizat. Pe mine nu m-ar mira".

De altfel, jurnalistul Mircea Marian a atras atenția ieri că opinia publică nu trebuie să pice în capcana propagandei PSD, care îl prezintă pe președintele CCR, Valer Dorneanu, ca un apărător al libertăților cetățenești sau al amărâților amendați de milițieni pe parcursul stării de urgență: "Ce fac acum Dorneanu, Weber și gașca lor de pioni puși de PSD et. co. în instituții cheie NU este în apărarea libertăților cetățenești sau a amărâților amendați de vreun milițian pus pe fapte mari. Să nu avem iluzii. Ei vor doar haos, incertitudine și dezarmarea statului in fața pandemiei.

Dacă CCR era corectă și îi păsa de soarta României, decidea că e constitutional să se abroge pensiile speciale, care sunt de fapt o indemnizație pe viață dată unor categorii de privilegiați ai statului. Dar cum să facă asta și să își taie singuri pensiile uriașe?

E cumplit că în această mafie pesedisto-putinistă stă apărarea noastră in fața abuzurilor guvernării și respectarea legii fundamentale.

PS: Amenzile abuzive puteau fi atacate în instanță și, de la caz la caz, judecătorul decidea. Pentru că, da, cred că au fost multe abuzuri și excese, dar soluția nu era la CCR, ci la judecători.

Să vedem acum ce haos va fi pe strazi, când lumea va afla că amenzile sunt neconstituționale, și cum se va reflecta asta în numărul de îmbolnăviri/ decese. Great job, Waler, Renate și restul găștii".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.