Ambasadorul României la Chișinău, mesaj ACID pentru Dodon și celelalte slugi ale Moscovei care i-au batjocorit pe medicii români trimiși la Chișinău ca să salveze vieți. Un ajutor de 3,5 milioane euro


Ambasadorul României la Chișinău, mesaj ACID pentru Dodon și celelalte slugi ale Moscovei care i-au batjocorit pe medicii români trimiși la Chișinău ca să salveze vieți. Un ajutor de 3,5 milioane euro

Ambasadorul României la Chișinău – l-am numit pe diplomatul Daniel Ioniță – comentează ironic și pe alocuri acid, pe Facebook, recentele atacuri emise de socialiștii proruși Igor Dodon&Co, care nu numai că au insultat ajutorul dezinteresat și total necondiționat (3,5 milioane euro) trimis de România fraților noștri de peste Prut, dar au găsit de cuviință să-i cazeze pe o parte din medicii români trimiși la Chișinău ca să salveze vieți  într-o locație de toată jena care nu îndeplinește nici măcar cele mai elementare condiții de igienă. Asta după ce ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, le-a urat ”sejur plăcut în Republica Moldova”, de parcă medicii s-au dus acolo în vacanță iar noi avem prea mulți. 

”Medicii trebuie tratați corespunzător!”, notează Ioniță, trimițând în subsidiar la tratamentul batjocoritor amintit mai sus, dar și la regiile pe care Moscova le-a făcut, prin intermediul dubiosului rusofil (scuzați pleonasumul) Renato Usatîi.

Daniel Ioniță reiterează faptul că ”România se îngrijește de cetățenii Republicii Moldova, mai ales când sunt în nevoie. România e alături de toți cetățenii Republicii Moldova indiferent de limba vorbită sau de partidul cu care aceștia votează, e solidară și empatică. Și nu pune condiții”.

Vă prezentăm comentariul ambasadorului României la Chișinău:

”Au început deja unii de prin Republica Moldova și de pe la București să se agite și să încerce să discrediteze asistența umanitară oferită generos de România, dezinteresat și necondiționat tuturor cetățenilor Republicii Moldova, acum în vremuri de năpastă pandemică. Cum că a venit prea târziu, cum că n-ar fi nevoie (serios?), cum că alții din vecinătate au fost mai rapizi și România doar copiază, cum că ar fi doar poze și fanfare etc., etc.

Dragelor și dragilor, în primul rând, în aceste vremuri grele pentru toți nu suntem într-un concurs de frumusețe. Orice gest contează și orice efort trebuie apreciat. Doar împreună putem ieși din criză, astfel încât să sperăm la o viață normală.

În al doilea rând, politica României față de Republica Moldova este consecventă și predictibilă și are în centrul său susținerea parcursului european (pentru care guvernul de la Chișinău trebuie să facă reforme) și asistența acordată cetățenilor (gradinițe, autobuze pentru elevi, burse școlare, edificii renovate, tabere pentru copii, cultură, sănătate etc.).

În al treilea rând, România se îngrijește de cetățenii Republicii Moldova, mai ales când sunt în nevoie. România e alături de toți cetățenii Republicii Moldova indiferent de limba vorbită sau de partidul cu care aceștia votează, e solidară și empatică. Și nu pune condiții.

În această logică se înscrie decizia Președintelui României și a Guvernului României de a trimite în Republica Moldova o echipă medicală (52 de persoane, dintre care 41 de medici și asistente) și o donație consistentă de circa 3,5 milioane euro constând în echipamente medicale și medicamente. Marcăm și astfel 10 ani de Parteneriat strategic pentru susținerea parcursului european sl Republicii Moldova.

Echipa medicală a ajuns la 30 aprilie 2020 și este pe deplin operațională în spitalele din Chișinău, Cahul și Bălți. De reținut că în aceste vremuri resursa umană, medicii, este cea mai valoroasă și trebuie apreciată corespunzător. Le mulțumesc acestor bravi eroi din prima linie de luptă cu coronavirus, care au venit voluntar în această misiune umanitară în Republica Moldova, pentru care Romania suportă toate costurile, inclusiv echipamentele lor individuale de protecție.

Donația de echipamente medicale urmează să vină. Să vedeți atunci poze și PR, cum ar spune unii. Abia aștept! 😜”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.