Un fost consilier prezidențial, semnal de alarmă: "Piticul nuclear Viktor Orban are planuri mari!"


Un fost consilier prezidențial, semnal de alarmă: "Piticul nuclear Viktor Orban are planuri mari!"

Fostul consilier prezidențial Sebastian Lăzăroiu a punctat într-o analiză că premierul Ungariei, Viktor Orban, va profita de criza COVID-19 pentru a încerca să își pună în aplicare planurile de destabilizare regională, dar din fericire nu are resurse

Totodată, sociologul Sebastian Lăzăroiu a atras atenția că liderii grupului PPE din Parlamentul European au tolerat prea mult derapajele lui Viktor Orban, ceea ce i-a oferit prilejul să acapareze puterea în mod dictatorial în Ungaria: "presă cumpărată, aranjamente instituționale viciate, opoziție cu botniță, sprijin financiar din afara UE".

Lăzăroiu, pe Facebook: "În afară de coronavirus, mai avem un nebun în vecinătatea României, pe nume Viktor Orban, cu care pare că trebuie să ne obișnuim să conviețuim. Ținut prea mult în brațe de liderii PPE, omul și-a confecționat deja mecanismele prin care să rămână la putere în Ungaria cine știe cât (presă cumpărată, aranjamente instituționale viciate, opoziție cu botniță, sprijin financiar din afara UE). El este un pericol evident pentru toată regiunea (măcar că face multă spumă când se agită) și, dacă anul trecut i-ați auzit tonul îmblânzit de presiunile CE, PE, PPE, nu inseamnă că bomba cu ceas nu e tot acolo. Pandemia asta, căzută din senin, e mană cerească pentru oameni ca Orban. Acum poate abandona liniștit marota Soros, cu care și-a făcut treaba la câteva alegeri. Piticul nuclear are planuri mari și speră să-i și iasă, după ce lumea va orbecăi, istovită economic, în afara tunelului în care a aruncat-o molima. Din fericire, nu are resurse să-și pună în aplicare planurile. Exceptând arsenalul micilor provocări propagandistice și înclinația spre alianțe cu inamicii democrației, Orban nu mai are nimic. Nu e decât o muscă agitată, căreia nu știi dacă să-i deschizi geamul că vrea să plece sau să o liniștești cu o lovitură de plici".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.