Prostia și mediocritatea PNL și USR se plătesc: PSD începe să-și revină! Ciuma Roșie ar putea să se întoarcă la putere


Prostia și mediocritatea PNL și USR se plătesc: PSD începe să-și revină! Ciuma Roșie ar putea să se întoarcă la putere

În vremuri grele, de criză, putem vedea ce politician este un lider adevărat și cine e, de fapt, o mediocritate bleagă. Aici, în Statele Unite, deși situația este dramatică, încrederea alegătorilor în leadershipul președintelui Trump a explodat la cele mai înalte cote din mandatul acestuia. În Marea Britanie, popularitatea conservatorul Boris Johnson – la fel de înjurat, de stânga “progresistă“, ca și președintele Trump – a crescut substanțial.

În România, gafele PNL nu doar că duc partidul la vale – aceasta este problema lor...- dar riscă să readucă PSD la putere. Suceava, fief liberal controlat de penelistul Gheorghe Flutur, este azi, când scriu, Lombardia României. De ce? În primul rând, fiindcă autoritățile locale n-au fost capabile să controleze fluxul românilor reveniți din zonele roșii ale Spaniei și Italiei. În al doilea rând, fiindcă domnul Flutur a impus la spitalul județean un manager incompetent, care n-a știut să pregătească spitalul și cadrele pentru ceea ce urma să vină. În tot județul Suceava, acum câteva zile erau 200 de cadre medicale infectate. Și, nuca de pe coliva PNL, a apărut și doamna senator Alina Gorghiu cu o inițiativă legislativă care ar permite eliberarea deținuților condamnați la până la șapte ani de închisoare. Exact ce le trebuia românilor, în plină pandemie! USR a votat această inițiativă, iar președintele partidului, Dan Barna, a declarat că propunerea lui Gorghiu este “un proiect necesar, are noimă“!

În acest timp, PSD, susținut de o propagandă extraordinar de agresivă, își reia creșterea. În Senat, mai întâi și-a bătut joc de PNL și USR și i-a lăsat să voteze inițiativa sinistră a Alinei Gorghiu, în timp ce celebrul Șerban Nicolae făcea, șmecherește, un pas în spate și se abținea. În Camera Deputaților, mediocritățile stângiste ale USR au votat niște inițiative PSD care vor da o lovitură și bugetului – care abia se mai ține...- și companiilor private. USR n-a câștigat nimic electoral votând acele inițiative, semnate de Ponta, Ciolacu și Tăriceanu, a ajutat doar PSD să-și facă propagandă electorală.

Ciuma Roșie și-a îmbrăcat blana de miel, încearcă să facă uitat jaful din ultimii ani și mă tem că reușește să păcălească pe mulți. Îi păcălește și fiindcă, de partea cealaltă, Iohannis și Orban par pierduți și nu reușesc să se impună ca lideri în vreme de criză. Uitați-vă la Donald Trump, repet, sau la Boris Johnson sau chiar la regina Elisabeta a II-a ca să vedeți ce mesaje puternice transmit în aceste vremuri, reușind să mențină optimismul concetățenilor lor. Uitați-vă, în schimb, la pseudo-milițianul de provincie Marcel Vela, care conduce ministerul de Interne dus în lesă de dr. Raed Arafat: pierdut, incapabil să citească un mesaj banal și fad.

Scriu acest articol fiindcă vreau să avertizez tabăra Dreptei din România: treziți-vă, adunați-vă, mobilizați-vă. PSD a ieșit din K.O., și-a revenit și a plecat în cursa electorală. În loc să plătească pentru răul făcut, riscăm ca-n 2021 să-i avem, din nou, la Palatul Victoria.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.