Războiul SUBTERAN Dragnea-Ponta: LISTA baronilor PSD curtați de Pro România! EXCLUSIV SURSE


Războiul SUBTERAN Dragnea-Ponta: LISTA baronilor PSD curtați de Pro România! EXCLUSIV SURSE

Victor Ponta îi pregătește o serie de surprize deloc plăcute șefului PSD-ist Liviu Dragnea, marele său inamic, în condițiile în care ruperea unor părți considerabile din electoratul tradițional al PSD rămâne marea miză a fostului premier (și a colaboratorilor săi principali, care, cu excepția lui Daniel Constantin, sunt toți foști social-democrați cu vechime), în perspectiva alegerilor europarlamentare din primăvară – prima probă de foc pentru Pro România.  

Potrivit surselor Podul.ro, baronul de Dâmbovița – l-am numit pe Adrian Țuțuianu, recent exclus din PSD – se află în tratative avansate pentru a se alătura grupării lui Victor Ponta, laolaltă cu zeci de primari din județ, deși teleormăneanul depune presiuni, în spatele ușilor închise, pentru a diminua pierderile. Vă amintim că în urmă cu două luni, președintele CJ Dâmbovița și 66 de primari PSD au semnat o scrisoare în care și-au anunțat susținerea totală pentru Țuțuianu. Mulți dintre aceștia au rămas pe poziții, deși baronul a pierdut războiul din interiorul partidului. Înregimentarea lui Țuțuianu la Pro România ar reprezenta o lovitură pentru PSD, indiferent de modul în care punem problema, având în vedere că Dâmbovița s-a clasat întotdeauna, de-a lungul ultimului deceniu, în primele trei organizații cu rezultatele electorale cele mai bune, indiferent de tipul alegerilor.

Neacșu, Stănescu, Tudose și Ciolacu

Aceleași surse ne-au precizat că și exclusul Marian Neacșu se află în tratative avansate cu Victor Ponta, care l-a contactat chiar și pe fostul vicepremier Paul Stănescu (Olt), în aceleași scopuri. De altfel, zilele acestea Ponta îl ”controlează” pe Liviu Dragnea la inamici – Mihai Tudose (Brăila) și Marcel Ciolacu (Buzău) au primit mesaje similare. Ce-i drept, cu excepția unei noi aventuri politice, Victor Ponta nu are ce să ofere – în cel mai optimist scenariu, Pro România ar putea câștiga cel mult două fotolii de europarlamentar –, dar toți cei enumerați mai sus sunt inamici declarați ai lui Liviu Dragnea și sunt conștienți că în ”epoca” acestuia vor fi marginalizați sistematic pe linie de partid.

Crețu și Chirica

De notat că primarul Iașului – Mihai Chirica – joacă deja în tabăra Pro România, iar declarațiile sale dovedesc cu prisosință acest lucru. Și Corina Crețu este cu un picior în Pro România, în condițiile în care gâlceava cu guvernul PSD-ALDE se intensifică, iar promisiunile lui Dragnea vizând un loc eligibil pe lista pentru Parlamentul European nu sunt deloc credibile. Dimpotrivă.

O tiribombă pentru Tăriceanu

Tot zilele acestea, Ponta l-a controlat pe Dragnea și la ”aliați”. Vă amintim că fostul premier i-a transmis lui Călin Popescu-Tăriceanu că, dacă se desolidarizează de teleormănean, Pro România l-ar… susține fără probleme în cursa pentru Cotroceni. Ceea ce nu este deloc adevărat, întrucât Pro România s-a constituit tocmai fiindcă Tăriceanu i-a dat afară din ALDE, pe ușa din dos, pe Daniel Constantin și pe cei câțiva parlamentari care i-au rămas fideli.

Însă tiribomba lui Ponta are scopul de accenta tensiunile dintre Dragnea și Tăriceanu, acesta din urmă neavând nici cea mai mica garanție că teleormăneanul ar fi de acord, finalmente, să-l susțină în cursa pentru Cotroceni. De altfel, Dragnea și apropiații săi nici nu intenționează asta.

Pe de altă parte, dacă Ponta va candida la Cotroceni – nu vă lăsați amăgiți de dezmințirile lui, așa a făcut și în 2014, până în ultima clipă, iar acum este nevoit să își crească gruparea, chiar dacă scorul său ar fi lamentabil – sau dacă Ponta va alinia la linia de start un prezidențiabil PSD-ist sadea, ar de-a dreptul caraghios ca social-democrații să meargă pe mâna lui Tăriceanu, pentru care filialele nu și-ar tura niciodată motoarele.   

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.