SCANDALOS: Statul român îi plătește PENSIE specială unui PROPAGANDIST putinist! EXCLUSIV


SCANDALOS: Statul român îi plătește PENSIE specială unui PROPAGANDIST putinist! EXCLUSIV

Unul dintre cei mai grețoși propagandiști putiniști vorbitori de limba română este, de departe, fostul parlamentar PRM/PC Dragoș Dumitriu (foto), angajat al Sputnik.md, comunistoid, panslavist virulent (care pozează în ortodox neaoș) și mare, mare iubitor de Moscova.

Facem precizarea că Dumitriu este ”jurnalistul” (haideți să fim serioși!) care a trâmbițat, în seara de 10 august, că în Piața Victoriei s-ar fi derulat ”o violentă lovitură de stat”, citând o serie de aprecieri puțin spus delirante lansate… în studiourile Antena 3, de fostul jurnalist Bogdan Chirieac (devenit o veritabilă ”icoană” Sputnik, alături de PSD-iștii Liviu Pleșoianu, Șerban Nicolae și Codrin Ștefănescu).

Halatul, cât costă halatul?!

Același Dragoș Dumitriu rostogolește în online cele mai toxice scenarii anti-românești, anti-americane și anti-UE, recurgând la toate narațiunile de manual ale Kremlinului și insistând că țara noastră ar fi ”o colonie” a Vestului și a SUA, că unica ”soluție” ar fi o așa-zisă Europă a națiunilor (adică Eurasia lui Dughin păpușată de la Moscova), că Dragnea și Tăriceanu (susținuți cu agresivitate de Sputnik, cu o fidelitate asemănătoare Antenei 3) sunt niște bravi luptători împotriva statului paralel și abuzator, sau că amplele proteste #Rezist ar fi organizate de oculte interne și externe (Soros în rol de Dr Evil). Firește, demonizarea UE și NATO reprezintă o obsesie predilectă.

Injurii incalificabile

Limbajul lui Dumitriu este stalinist și imund de-a dreptul – bunăoară, a găsit de cuviință să reverse valuri de lături la moartea Alteței Sale Regele Mihai I, împroșcând în online vechile mituri comuniste. În mod uzual, propagandistul îi jignește incalificabil pe protestatarii #Rezist – catalogându-i drept ”drogați”, ”depravați”, ”bețivi”, ”degenerați”, ”plătiți”, ”sorosisti”, ”deviați” ș.a.m.d., amestecând rețetarul stalinist cu cel putinist –, dar și pe președintele Klaus Iohannis, pe reprezentanții statului de drept, ai societății civile sau pe cei ai presei independente. Ex-PRM-istul este un fan inflamat al deja celebrei OUG vizând amnistia și grațierea.

Primește pensie parlamentară specială: 7 salarii medii

Cel puțin șocant este că purulentul Dragoș Dumitriu – repetăm: propagandist putinist campion, de-a lungul ultimilor doi ani, la declarații flagrant anti-românești – este recompensat de statul român (via coaliția PSD-ALDE) cu o deloc neglijabilă pensie specială de parlamentar echivalentă a șapte salarii minime, ceea ce – având în vedere activitățile și apucăturile personajului (cât și infecția zilnică pe care o propagă) – este de-a dreptul halucinant. Practic, Dumitriu ajunge să încaseze din pensie mai mulți bani decât câștiga în perioada mandatului de parlamentar. Și în tot acest timp bălăcărește România. Doar naivii ar putea crede că o face pe gratis, atât timp cât trudește pe plantația Moscovei, ale cărei buzunare sunt practic inepuizabile.

De la Vadim la turnătorul securist Dan ”Felix” Voiculescu

După ce a slujit cu obediență, ani de zile, la curtea extremistului comunistoid Vadim Tudor, fiind unul dintre aplaudacii și cărătorii de valize ai acestuia, traseistul Dragoș Dumitriu a dezertat din PRM, în 2007, pe când era deputat, și s-a înrolat în PC-ul coordonat de turnătorul securist Dan ”Felix” Voiculescu, fost pușcăriaș și patron al trustului Intact. În urma sucombării lui Vadim, Dumitriu și-a refăcut apariția în pestrițele medii PRM-iste și se ocupă, laolaltă cu Lidia Tudor, de portalul putinisto-dughinist romaniamare.info, unde a publicat deja două interviuri-fluviu cu ambasadorul Federației Ruse, controversatul Valery Kuzmin, notoriu pentru actele și declarațiile sale anti-românești. Același portal a publicat un serial menit glorificării criminalei bolșevice Ana Pauker, implicată în abominabilul Experiment Pitești care a nimicit, programatic, elita studențimii românești. Pe de altă parte, turnătorul securist Dan Puric (promotor de bazaconii dughiniste) este prezentat drept marea soluție politică a unei viitoare Românii ultranaționaliste.

Osanale pentru un dictator genocidar

La începutul Anului Centenar, pe 26 ianuarie, Dragoș Dumitriu a sărbătorit… ”Centenarul Ceaușescu”, motiv pentru care i-a dedicat dictatorului criminal o veritabilă odă de lemn, cu largul concurs al Sputnik.md. Pentru a realiza cui îi plătește statul român o pensie specială faraonică, Podul.ro vă prezintă o selecție de pasaje grăitoare din ”opera” lui Dumitriu.

”De unde a avut Nicolae Ceaușescu atâta minte? Explicația cred că e simplă — a avut geniu! Geniul principialității, al științei ascultării, al respectului pentru valoarea altora, pentru muncă, pentru tradiții… al unei dragoste neegalate pentru România pe care o visa (…) Geniul lui s-a văzut în formidabila epopee diplomatică a României sale, care ar merita scrisă nu ca istorie, așa cum a fost, ci chiar ca o epopee — așa cum a fost cu adevărat!”.

”Opera diplomatică a lui Ceaușescu și a României sale este, cred, inegalabilă, raportându-ne la istoria ultimei sute de ani, poate și mai departe, în istorie, de la crearea națiunilor post 1848”.

”Vizionarul președinte dorea oameni cu mintea deschisă, cu care să construiască un alt tip de societate europeană, o îmbinare de socialism european, construcție multilateral dezvoltată, dar cu acea tendință visătoare către un comunism profund umanist”.

”Poate că filonul acela țărănesc, profund impregnat în subconștientul celui care avea să transforme satul în localiate mic-industrială, ei bine acel spirit țăranesc avea să-l domine; Ceaușescu era moral, ca un țăran bătrân, Doamne ferește să calce careva din anturaj pe becul imoralității!”.

”Sunt 100 de ani de când s-a născut Nicolae Ceaușescu, cel care, în nici 25 de ani, a creat o Românie Mare. Cât de mică a devenit acum, după mai bine de 25 de ani, țara din inima noastră, de nu mai avem loc de recunoștință față de singurul conducător care a trăit și a murit cu cel mai frumos gând pentru țară: ‹Trăiască România liberă și independentă›?!”.

”Pregătindu-mă să scriu acest articol dedicat memoriei și centenarului nașterii marelui conducător al României, auzeam la televizor strigăturile ‹Jos comunismul›. Un grup de manifestanți, cu steaguri și pancarde strigau ceva despre justiție, hoți, corupție și, din când îm când, ‹Jos comunismul›. Era un grup heteroclit, majoritatea puști de 18-25 de ani, dar și persoane mai în etate”.

Considerăm că orice comentariu este de prisos.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.