Amanta lui Sorin Oprescu a fost demisă din fruntea Spitalului Universitar după dezastrul infectării pacienților și cadrelor medicale cu coronavirus. Cine este noul manager


Amanta lui Sorin Oprescu a fost demisă din fruntea Spitalului Universitar după dezastrul infectării pacienților și cadrelor medicale cu coronavirus. Cine este noul manager

Directoarea Spitalului Universitar București, Adriana Nica, a fost demisă pentru că nu a luat măsuri de prevenire a infectării cu coronavirus a pacienților și personalului medical, iar Cătălin Cârstoiu a fost numit manager al unității medicale. Pacienți din Spitalul Universitare au fost infectați cu COVID-19, scrie g4media.ro.

Conducerea Ministerului Sănătății a decis suspendarea contractului de management al managerului Spitalului Universitar de Urgență București, dr. Adriana Nica, în baza art.19 din Decretul Președintelui României nr. 195/2020, privind instituirea stării de urgență, anunță ministerul într-un comunicat de presă.

„Decizia vine în urma propunerii Corpului de Control al Ministerului Sănătății care arată într-o Notă că la nivelul unității sanitare s-au constatat mai multe deficiențe de management, dar și că în aceste zile nu au fost luate măsurile necesare și suficiente pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus ( COVID 19) atât în rândul pacienților, cât și a personalului medical.

De asemenea, în Nota întocmită de Corpul de Control se arătă că, în cursul anchetei epidemiologice efectuate în data de 21 martie 2020 în cadrul spitalului au fost luate măsuri procedurale abia după confirmarea infectării pacienților cu noul coronavirus”, precizează sursa citată.

Ministerul Sănătății  precizează că Adriana Nica va fi înlocuită la conducerea spitalului de prof.dr. Cătălin Cârstoiu.

Numită manager al SUUB printr-un ordin al ministrului pesedist al Sănătății de acum trei ani, Florian Bodog, Adriana Nica, fostă șefă la secția de Terapie Intensivă, și amantul său de peste zece ani, doctorul corupt Sorin Oprescu, fost primar al Capitatei și manager al SUUB ani la rând, au făcut obiectul a numeroase dezvăluiri de presă. Despre încrengăturile și interesele din spatele numirii lui Nica manager al SUUB, instituție condusă din umbră, de fapt, tot de Sorin Oprescu și gașca sa penală, puteți citi AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.