Donald Trump a declarat starea de urgență pentru a combate epidemia de coronavirus. Ce presupune măsura luată de președintele SUA


Donald Trump a declarat starea de urgență pentru a combate epidemia de coronavirus. Ce presupune măsura luată de președintele SUA

Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat vineri starea de urgență pentru a putea oferi ajutoare federale statelor afectate de coronavirus.

Starea de urgență permite guvernului federal să se folosească de până la 50 miliarde de dolari (40 miliarde de lire sterline) din fondurile de ajutor de urgență, conform BBC

Până în prezent sunt confirmate 1701 de cazuri de infecție cu coronavirus în SUA și 40 de decese. 

Mai mult, întrucât Europa a fost desemnată principalul focar de coronavirus, Trump a precizat că interzice intrarea în SUA a străinilor care s-au aflat pe teritoriul bătrânului continent pe perioada ultimelor 14 zile. 

"Europa a fost desemnată principalul focar. De astăzi suspendăm intrarea în SUA a străinilor care s-au aflat în Europa în ultimele 14 zile", a completat Donald Trump.

Fostul președinte al SUA, Bill Clinton, a mai decretat o astfel de stare de urgență în 2000, în fața epidemiei West Nile.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.