Cît costă prostia


Cît costă prostia

Cu zece minute înainte de a se trece la vot în Parlament s-a aflat că Florin Cîțu și-a depus mandatul. E o lovitură de teatru dată în testiculele PNL. Partidele erau gata să voteze guvernul. Asta s-a negociat zile și nopți. În situația de criza era lucrul cel mai bun pentru țară să aibă – în sfirsit – guvern bun, rău dar guvern. Asta aștepta toată lumea. Și lumea asta este extrem de tensionată, în panică, înfricoșată de pandemia de coronavirus. Lumea voia să răsufle ușurată că are un guvern.

Iohannis&Co au dorit altfel. Lacrimile de crocodid vărsate în fața presei alaltăieri seară se văd fără binoclu. Sunt aceiași oameni care s-au temut nu cumva să treaca guvernul. Ce joc este aici? Ce partidă se joacă? Pe spinarea cui? Mă mir de ce s-a recurs la cacealmaua asta pentru că alegeri anticipate – obsesia de la Cotroceni – nu se pot face, așa cum ne spune CCR, cimitirul dinozaurilor roșii. Ce presiuni s-au făcut noaptea trecută asupra lui Florin Cîțu ca să renunțe la mandat? Și cine anume? Cu ce argumente?

PNL a pierdut azi multe voturi cu acest gest sinucigaș. Greu de calculat cîte. Electoratul va sancționa dur în iunie, la urne, nebunia asta. Fie votînd alte partide, fie absentînd pur și simplu. E posibil să apară o furie anti-PNL.

Cert, PSD face un pas în față împins de la spate chiar de adversarii lui – liberalii și fără să facă nimic. Mură în gură. PSD se vede iar în cărți, carantina a durat doar șase luni. În Kiseleff 10 seara asta va fi chef. PSD se află din nou în postura de favorit pentru alegerile care vin. Azi, PNL s-a sabordat. Poți să prevezi orice, dar nu și instinctele sinucigașe politic.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.