Moldova n-are autostradă, românii se complac în "Evul Mediu". Mandachi și Caramitru pun la cale o mobilizare masivă: "Altă soluție nici nu mai este! Mă morcovarilor milionari, acum nu vă mai trebuie autostradă?"


Moldova n-are autostradă, românii se complac în "Evul Mediu". Mandachi și Caramitru pun la cale o mobilizare masivă: "Altă soluție nici nu mai este! Mă morcovarilor milionari, acum nu vă mai trebuie autostradă?"

Acum un an, antreprenorul Ștefan Mandachi lansa manifestul "ȘîEu" prin care cerea ceva ce România trebuia să aibă până acum, ca în orice stat dezvoltat cu o economie solidă: autostrăzi, inclusiv în Moldova. La un an după lansarea manifestului #ȘîEU, Mandachi a constatat cu stupoare că lumea este în continuare într-o completă stare de letargie, de nepăsare, chiar și oamenii de afaceri, care ar trebui să fie cei mai vocali în a solicita autostrăzi. 

Ștefan Mandachi, pe Facebook: "Acum fix un an, strigam din noroaie (destul de expus pentru un anonim): România vrea autostrăzi! La un an distanță, mă uit cu o grimasă tâmpă pe display, cu câtă tihnă stau pe relaxare cetățenii din zona Moldovei...Dar mai ales oamenii de afaceri, care și-au luat de-o grijă cu autostrăzile. Mă morcovarilor milionari, acum nu vă mai trebuie autostradă? Că Moldova a rămas tot cu un petic, cu o cioată de asfalt, la Suceava. Sau așteptați să facă fraierii și voi să stați la cutie?

Ca să vă faceți o idee despre patronii care fac pișu pe ei: acum două zile am sunat să închiriez CONTRA-COST o cisternă cu apă de la o firmă de salubritate CUNOSCUTĂ în Suceava. Am bătut palma la telefon pentru a doua zi, fără să știe cine-i beneficiarul și locul unde trebuie să ajungă cisterna. Îl sunăm a doua zi, dar curajosul ne întreabă: ”mă pornesc acum, unde trebuie să ajung cu cisterna cu apă?” ”La Cumpărătura, la Primul metru de autostradă” îi răspundem noi foarte grăbiți. Când aude ăla, ce crezi? Se panichează, apoi ne minte pe față ”stai așa că s-a stricat cisterna, îmi pare rău, nu pot veni

Deci așa?

S-a stricat cisterna... Tuvănmumancur!”.

În acest context, antreprenorul Andrei Caramitru, membu USR, i-a transmis lui Ștefan Mandachi o invitație către demararea unei alte acțiuni de amploare pentru a se solicita autostrăzi, de data asta la pachet și cu o serie de soluții propuse celor de la putere: "Stefan - hai sa facem o acțiune serioasă. Mai mare decât acum un an. Cu 30 Min blocare trafic peste tot in țară. Cu cereri însă clare - exact ce oug/legi trebuie date, ce bani trebuie alocati unde, ce oameni trebuie schimbați.".

Andrei Caramitru, pe Facebook: "Stefan Mandachi scrie frustrat ca a trecut un an de la acțiunea șîeu și evident nimic nimic nu s-a întâmplat. Nici măcar o schimbare de gardă prin instituțiile care se ocupa de autostrăzi. Ceva. Și oamenii de afaceri din Moldova nici măcar nu vor sa vorbească de asta de frică.

Stefan - hai sa facem o acțiune serioasă. Mai mare decât acum un an. Cu 30 Min blocare trafic peste tot in țară. Cu cereri însă clare - exact ce oug/legi trebuie date, ce bani trebuie alocati unde, ce oameni trebuie schimbați.

Ca oamenii vor participa. Și e cazul sa începem sa punem presiune iar maximă".

Răspunsul lui Mandachi nu a întârziat să vină, acesta atrăgând atenția că altă soluție nu mai există, dar trebuie mobilizat și segmentul de cetățeni care continuă să se complacă în România retrogradă. 

Ștefan Mandachi: "Andrei, cred că altă soluție nici nu mai este! Dar să-i urnim și pe comozii care așteaptă să ne înhămăm doar noi! Noi ne batem gura zi de zi, noi ne expunem, pe noi ne înjură, iar ei vor miracole! Miracole nu există!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.