Propaganda mafiei a transformat-o pe Pintea dintr-o șpăgară care fura banii bolnavilor, în victimă. Cum a încercat pesedista să captureze fondurile copiilor care suferă de cancer


Propaganda mafiei a transformat-o pe Pintea dintr-o șpăgară care fura banii bolnavilor, în victimă. Cum a încercat pesedista să captureze fondurile copiilor care suferă de cancer

Oana Gheorghiu, una dintre fondatoarele "Dăruiește Viață" care luptă eroic pentru a construi primul spital de oncologie și radioterapie pediatrică din țară, a condamnat faptul că fosta ministră a sănătății, Sorina Pintea, acuzată că a luat șpagă sumele de 120 de mii de lei și 10 mii de euro din postura de manager al Spitalului din Baia Mare, a fost transformată în doar câteva zile de către trompetele "Mafiei Media", din persoană acuzată în victimă, iar PSD prezentat nu ca un partid de corupți, ci ca unul care apără drepturile omului. 

Mesajul Oanei Gheorghiu, pe Facebook: "Am văzut zilele astea cea mai performantă comunicare de criză. Nu e chiar simplu ca în doar câteva zile să transformi acuzatul în victimă și un partid de corupți într-unul care apără drepturi.

Când vezi performanță e bine să te uiți cu atenție, că poate învățăm și noi cum să transformăm bolnavii fără tratamente și fără condiții în spitale în oameni sănătoși.

Oricum, bravo, super tare".

Aceeași situație a fost subliniată și de jurnalistul Mircea Marian, care a atras atenția că "mașinăria de propagandă a transformat-o pe Sorina Pintea dintr-o șpăgară ordinară, care fura banii bolnavilor, în victimă".

Mircea Marian, pe Facebook: "Ce spune Oana Gheorghiu e cumplit de adevărat și de trist: în câteva zile, mașinăria de propagandă a transformat-o pe Sorina Pintea dintr-o șpăgară ordinară, care fura banii bolnavilor, în victimă. Iar PSD, din simbolul corupției, Ciuma Roșie..., a ajuns apărătorul victimelor și promotorul drepturilor omului. Bineînțeles, propaganda asta a funcționat și cu ajutorul unor cretini care au uitat că ei sunt cu statul de drept, cu lupta împotriva corupției...

Prea repede uităm ce a făcut PSD între 2017 și 2019".

În privința furtului de bani ai bolnavilor, amintim că Pintea a vrut să captureze suma strânsă de Asociația Dăruiește Viață pentru spitalul oncologic pediatric și să o transfere la stat. Este vorba despre un total de 26 de milioane de euro, iar banii au fost strânși de la 260.000 de persoane fizice, dar și 1.700 de companii. Sumele au provenit din donații strânse în ultimii ani, în vederea construirii primei astfel de unități medicale din România. Pe vremea când era ministră a Sănătății, Pintea a făcut presiuni și a recurs chiar la intimidări pentru a pune mâna pe suma menționată anterior. 

Amintim că Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, fondatoarele ONG-ului "Dăruieşte Viaţă", declarau pe 30 octombrie, pentru g4media, că Pintea le-a ameninţat cu sesizarea organelor penale dacă nu virează în conturile statului cele 26 de milioane de euro strânşi din donaţii pentru construirea primului spital pentru copiii bolnavi de cancer din România.

Oana Gheorghiu: "A vorbit foarte mult despre ilegalitățile pe care noi le-am fi făcut. Doamna Sorina Pintea ne-a spus că banii pe care noi i-am strâns ar fi trebuit să-i vărsăm în conturile spitalului (Spitalul Marie Curie -n.r), în conturile statului român. Ne-a spus foarte clar că o să sesize toate organele competente, Parchet, DNA, Curtea de Conturi. Sugera cumva că noi nu am făcut legal construcţia şi că trebuia să o facă statul român prin licitaţii și prin urmare, trebuia să dăm banii statului român. Discuţia a avut loc vinerea trecută, în şedinţa de administraţie a Spitalului Marie Curie. Ne-a chemat special. Noi ne-am închipuit că ne-am întâlnit să discutăm despre cum putem face mai bine acest proiect şi cu sprijinul Ministerului Sănătăţii. Doamna Sorina Pintea ne-a chemat ca să ne ameninţe şi să ne certe".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.