Sondaj devastator pentru România: PSD crește, iar PNL scade în perspectiva alegerilor parlamentare! Ce se întâmplă cu USR


Sondaj devastator pentru România: PSD crește, iar PNL scade în perspectiva alegerilor parlamentare! Ce se întâmplă cu USR

IMAS a furnizat ultimul sondaj privind alegerile parlamentare, conform Europa FM. Vestea proastă pentru România este reprezentată de faptul că PSD este cotat cu un procentaj de 25,8%, cel mai bun nivel într-un sondaj IMAS de la alegerile europarlamentare din mai 2019. Luna trecută, PSD era cotat la 20,6%.

În schimb, PNL se află în scădere în acest sondaj comparativ cu precedentul, de la 47,4% ajungând, potrivit IMAS, la 40,7%.

USR este creditat cu 10 la sută din opţiuni, în scădere față de luna trecută când a fost cotat la 12,4%. PLUS rămâne constant, luna această fiind cotat la 3,5%, cu o creștere de 0,1% față de sondajul precedent. Astfel, USR-PLUS ar lua împreună 13,5% la parlamentare. 

Ce scor ar obține celelalte partide: PMP – 3,6 %, UDMR – 4,4%, ALDE – 4,3 %, Pro România – 4,6%.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM în perioada 11 – 28 februarie, pe un eşantion de 1010 persoane şi are o marjă de eroare de 3,1%.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.