Firea este terminată! Vlad Voiculescu a făcut marele anunț


Firea este terminată! Vlad Voiculescu a făcut marele anunț

Vlad Voiculescu a anunțat că se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei. Astfel, în spatele lui Nicușor Dan s-a format un front comun compus din PNL, USR, PMP și PLUS, situație terifiantă pentru pesedista Gabriela Firea. 

Vlad Voiculescu a spus că atât timp "cât avem un candidat onest, care strânge susținerea unei majorități covârșitoare a partidelor de opoziție și cât timp avem siguranța că acest candidat va câștiga alegerile împotriva Gabrielei Firea", atunci nu va mai candida la Primăria Capitalei

Vlad Voiculescu: "În momentul ăsta avem o realitate politică, o realitate care ne așează în față întrebarea cum mergem mai departe. Vreau să spun foarte clar că atât timp cât avem un candidat onest, care strânge susținerea unei majorități covârșitoare a partidelor de opoziție și cât timp avem siguranța că acest candidat va câștiga alegerile împotriva Gabrielei Firea, eu nu voi merge înainte. În condițiile astea. La București nu vorbim de un singur om, ci de o echipă".

Vlad Voiculescu a mai zis că va candida pentru un post de consilier general, subliniind că Alianța USR PLUS va merge mai departe: "voi candida pe lista pentru Consiliul General. Postul de viceprimar e unul care se negociază în Consiliul General".

De altfel, Vlad Voiculescu a criticat modul "netransparent" în care s-au purtat negocierile între PNL și Nicușor Dan, spunând că "e păcat că avem un candidat susținut de multe partide dar ales pe din dos, în spatele ușilor închise, după interesele unui șef de partid sau al altuia".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.