Tupeu de borfaș: Ciolacu anunță că va crea un blocaj politic, chiar dacă CCR îi va da dreptate lui Iohannis


Tupeu de borfaș: Ciolacu anunță că va crea un blocaj politic, chiar dacă CCR îi va da dreptate lui Iohannis

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că PSD nu va participa la ședința de învestitură a Guvernului Orban 2, chiar dacă CCR va decide că decizia președintelui Klaus Iohannis de a-l redesemna pe Ludovic Orban premier după ce a fost demis este constituțională

Ciolacu: "Dacă vine decizia CCR nu participăm la plen. E o mascaradă, nu putem participa la votul unui premier propus de un partid care a decis în forul intern că nu votează premierul".

Mai mult, Ciolacu a reiterat că nu susține alegerile anticipate, ci vrea găsirea unei formule pentru un Guvern de uniune națională.

Ciolacu: "Când a venit PSD cu această propunere de un guvern de uniune naţională până la alegerile parlamentare din noiembrie, refuzul preşedintelui a fost cât de poate de clar. Dacă preşedintele României are aceste atribuţii constituţionale, aşteptăm să vedem ce propuneri face. Momentan îl avem propus pe domnul Orban, premierul demis, interimar, desemnat".

CITIȚI ȘI: Zi de foc la CCR. Consilierul prezidențial Mihaela Ciochină pulverizează obiecțiile aduse de Iordache și Corlățean: "Nu există un blocaj la nivelul activităţii Parlamentului!"

Amintim că CCR dezbate, luni, sesizarea referitoare la un conflict juridic de natură constituţională între preşedinte şi Parlament privind desemnarea liderului PNL, Ludovic Orban, în funcţia de premier, deși Guvernul a fost demis prin moțiune de cenzură.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.