Balamuc în Parlament cu Șerban Nicolae. Pesedistul s-a dus la audierea lui Costache, deși nu are ce căuta acolo, pentru a-i lua apărarea lui Beuran


Balamuc în Parlament cu Șerban Nicolae. Pesedistul s-a dus la audierea lui Costache, deși nu are ce căuta acolo, pentru a-i lua apărarea lui Beuran

După ce a atacat DNA și ambasadele occidentale în cadrul audierii ministrului Justiției Cătălin Predoiu, fiind lăudat de propaganda rusă, (detalii AICI) senatorul PSD Șerban Nicolae a făcut circ astăzi în Parlament, participând la audierea ministrului Sănătății, Victor Costache, deși nu face parte din comisia de resort. 

Șerban Nicolae l-a atacat pe ministrul Costache pentru faptul că Mircea Beuran a fost demis din funcția de șef al secției de chirurgie a Spitalului Floreasca, în urma unui "control sumar". Mai mult, senatorul PSD a spus că Beuran a fost demis din funcția respectivă pentru a fi numit în loc soțul unei consiliere a președintelui Klaus Iohannis. În acest context, Costache i-a transmis pesedistului să nu mai propage informații false, iar senatorul a oferit o replică care poate fi tradusă astfel: sunt parlamentar, deci pot să mint. 

"Fiind în Parlament, să ştiţi că declaraţiile mele au caracter politic", a spus senatorul PSD. 

Iată schimbul de replici, conform Epoch Times

Şerban Nicolae: M-a surprins însă că dumneavoastră, chirurg fiind, la o acuzaţie care s-a dovedit a fi falsă şi anume aceea că profesorul Beuran şi-ar fi incendiat un pacient pe masa de operaţie, printr-un control sumar aţi decis înlocuirea domniei sale din funcţia de şef de secţie chirurgie de la Spitalul de urgenţă Floreasca din Bucureşti şi mă gândesc că o făceaţi din perspectiva unei persoane care la rândul său a fost acuzată şi chiar a făcut obiectul unei cercetări penale, eu sper nejustificate, într-o acuzaţie de malpraxis. Dvs aţi şi luat măsuri pentru sancţionarea profesorului Beuran. E adevărat că insistenţa de a-l pune sub orice fel de acuzare pe Beuran continuă. De aia am spus că nu m-ar mira să ajungă şi un brancardier ministrul Sănătăţii.

Victor Costache: Demiterea din funcţia de şef de secţie a dlui profesor Beuran nu-mi aparţine. Probabil nu cunoaşteţi foarte bine modul în care funcţionează spitalele publice din România. Domnul profesor Beuran a fost demis de către manager. Ministrul Sănătăţii nu poate demite nici măcar un medic din spital, darămite un şef de secţie. Nici managerul nu-l poate demite. Managerul îl pune în faţa unui consiliu de administraţie. Niciodată nu l-am acuzat pe profesorul Beuran. Am spus că este o anchetă în curs şi aşteptăm rezultatele anchetei.

Şerban Nicolae: Da, am înţeles, a fost o fatalitate, şi bănuiesc că cu totul întâmplător singurul pe care l-a găsit înţeleg managerul spitalului să îl pună în funcţie cu caracter interimar era soţul unei consiliere proaspăt numite la Palatul Cotroceni.

Victor Costache: Iar aveţi o informaţie eronată. Nu este soţul doamnei consilier şef de secţie în locul domnului Beuran. Vă rog să nu răspândiţi informaţii false la această audiere.

Şerban Nicolae: Nu răspândesc nicio informaţie falsă şi fiind în Parlament, să ştiţi că declaraţiile mele au caracter politic (adică beneficiază de imunitate pentru ele - n.r).

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.