Dragnea, supărat pe Tribunalul București că-i tergiversează ieșirea din pușcărie. Unul dintre avocații infractorului a făcut circ la proces, luând la țintă procurorul DNA


Dragnea, supărat pe Tribunalul București că-i tergiversează ieșirea din pușcărie. Unul dintre avocații infractorului a făcut circ la proces, luând la țintă procurorul DNA

Tribunalul București a decis marți că nu este competent să judece contestația la executare formulată de Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive, în care a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare. Astfel, contestația lui Dragnea va fi soluționată de ÎCCJ, situație care l-a nemulțumit pe infractor. Dragnea, prezent astăzi la Tribunalul București, a spus că, la cum evolează situația, se va ajunge să se judece contestația atunci când se vor finaliza anii de pușcărie pe care îi are de făcut.

"Nu am pregătire juridică, dar constat că, după o cerere de recuzare şi o cerere de abţinere respinse, acum Tribunalul vrea să mute la altă instanţă. Cred că în ritmul ăsta o să ajungem să se judece când se va termina mandatul", a afirmat Dragnea.

De asemenea, precizăm că avocatul lui Dragnea, Corneliu Liviu Popescu, a făcut circ astăzi la proces, purtând un război cu procurorul DNA pentru că ar fi mestecat gumă

"Mestecă gumă procurorul DNA şi este deranjant. O mestecă ostentativ cât vorbesc eu. Vă rog frumos, doamna preşedinte!", a spus avocatul.

Judecătorul a explicat că nu l-a văzut pe procuror că mesteca gumă. Ulterior, procurorul și avocatul au purtat o discuție în contradictoriu.

După ce a fost oprită disputa de către judecător, celălalt avocat al lui Dragnea, Flavia Teodosiu, a continuat.

"Cererea nu este o cale de atac, nici ordinară, nici extraordinară. Nu ne referim la deciziile Înaltei Curți. Procesul este despre detenția dl Liviu Dragnea, pe care noi o considerăm nelegală în baza deciziei CCR (privind abuzul în serviciu - n.red.). Noi solicităm respingerea excepției ridicate din oficiu", a zis avocata.

CITIȚI ȘI: Dragnea bombardează cu cereri de eliberare. Propriii avocați i-au dat cu flit

A fost a treia citaţie pe care Dragnea o primeşte pentru prezenta la Tribunalul Bucureşti în acest proces pe care el l-a iniţiat. La primul termen, apărarea a cerut schimbarea judecătorului de caz pentru un protest susţinut de acesta şi legat de modificarea legilor justiţiei. La al doilea termen, avocaţii lui Dragnea nu au venit, iar el a refuzat să fie reprezentat de alţi apărători.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.