VIDEO. Incredibila proprietate cu trei intrări a somității Mircea Beuran. Incendiile se țin însă scai de chirurg: o altă vilă uriașă i-a ars în 2003, când era acolitul lui Adrian Nătase. Ziariștii au fost atunci bătuți măr. „Uitați-vă ce se poate construi cu multă șpagă din sistemul medical și universitar”


VIDEO. Incredibila proprietate cu trei intrări a somității Mircea Beuran. Incendiile se țin însă scai de chirurg: o altă vilă uriașă i-a ars în 2003, când era acolitul lui Adrian Nătase. Ziariștii au fost atunci bătuți măr. „Uitați-vă ce se poate construi cu multă șpagă din sistemul medical și universitar”

În vreme ce subalterna care l-a denunțat este linșată de propaganda mafiei antijustiție care activează harnic și în rețelele sociale, la 35 de kilometri de București, pe strada Covrigarului din comuna Ciolpani, Iflov (acolo unde stau bogătanii cu job în București, potrivit Gabrielei Firea), somitatea medicală Mircea Beuran – ex-ministru al Sănătății în guvernarea Năstase - este obligată să-și petreacă arestul la domiciliu în conacul său impresionant, cu trei intrări și grădină de dimensiunile unui teren de fotbal.

Interesant este și faptul că uriașa vilă – care, potrivit siteului ziaristii.com, este mult mai „mică” în declarația de avere a doctorului Beuran (364 mp oficial, în realitate locuința măsurând cel putin 900 mp) – este a doua construcție pe terenul de la Ciolpani sau o construcție refăcută, extinsă și modernizată după incendiul din decembrie 2003 (chiar înainte de Crăciun) care a transformat în scrum 400 mp de acoperiș și podul amenajat pentru locuit. Atunci ziariștii, veniți să filmeze stingerea incendiului, îngreunată de lipsa unei surse de apă în zonă, au fost snopiți în bătaie de localnici din motive rămase neelucidate.

Astăzi e liniște la Ciolpani. Nu mai agresează nimeni jurnaliști care își fac meseria. Poate pentru că respectă libertatea presei sau pur și simplu nu se mai tem să-și ascundă bogățiile pentru că faptele s-au prescris demult...

Oricum e cert că focul îl urmărește ca un blestem pe marele chirurg Beuran, dincolo de această suspiciune de corupție pentru care e anchetat de DNA, cariera sa de medic fiind serios afectată de tragedia petrecută la Spitalul Floreasca unde, în  decembrie, s-a încerca mușamalizarea cazului pacientei incendiate, în timpul unei intervenții chirurgicale, de echipa medicală coordonată de somitatea sa.  

Proprietatea lui Beuran are trei intrări și o grădină uriașă, protejată de un gard solid care trebuie să fi costat cel puțin câteva șpăgi de 10.000 de euro.

„Uitați-vă, oameni buni, ce se poate construi din multă șpagă din sistemul medical și universitar. Avem deci în România nu doar baroni, și ci oameni bogați din șpăgi, nu neapărat din zona politică”, spune Mălin Bot care s-a deplasat la fața locului pentru a filma „închisoarea” doctorului.

Vă invităm să urmăriți mai jos, pe pagină, filmul lui Mălin Bot care surprinde vila din mai multe unghiuri și este lămuritor în ce privește dimensiunile acesteia.

CITEȘTE ȘI: Cum a „depesedizat” PNL un important minister: s-a făcut frate cu acoliții lui Liviu Dragnea, Marcel Ciolacu, Felix Stroe și Rovana Plumb

Mircea Beuran, 66 de ani, lucrează la Spitalul Floreasca din 1984. Cariera sa a intrat în atenția opiniei publice în anul 2000, când a devenit medicul lui Ion Iliescu, pe durata campaniei pentru prezidențiale. După alegeri, Beuran a ocupat postul de consilier prezidențial, iar în 2003 a înlocuit-o pe Daniela Bartoș, colega lui de la Spitalul Floreasca, în funcția de ministrul al Sănătății, în Guvernul Adrian Năstase.

Ca șef al Ministerului, Beuran a lăsat în urmă ecourile unuia dintre primele scandaluri de plagiat, scrie Libertatea. O comisie a Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila a stabilit că ministrul copiase în proporție de sută la sută o lucrare publicată în SUA, despre medicina de gardă.

În prezent, deși a recunoscut că a obținut titlul de doctor datorită unei lucrări plagiate, Beuran a rămas profesor și membru în Senatul UMF și conduce doctorate.

Unul dintre medicii care și-au făcut teza de doctorat sub îndrumarea lui, Sebastian Mureș Precup Vâlcea, este, conform G4media.ro, cel care a coordonat în salon intervenția chirurgicală în timpul căreia pacienta a luat foc. La rândul lui, Precup Vâlcea, locul 63 la concursul de rezidențiat, sesiunea noiembrie 2008, a devenit cadru universitar, fiind lector la UMF.



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.