Priveghi latrinist. Cum a jelit Antena3 reținerea șpăgarului Mircea Beuran: „Asistăm la un moment rușinos în care mâinile unui profesor, doctor, medic care a salvat mii de vieți au la ora asta cătușe”


Priveghi latrinist. Cum a jelit Antena3 reținerea șpăgarului Mircea Beuran: „Asistăm la un moment rușinos în care mâinile unui profesor, doctor, medic care a salvat mii de vieți au la ora asta cătușe”

Atmosferă de doliu, necaz mare și durere sfâșietoare la „Sinteza Zilei” unde vestea reținerii somității medicale Mircea Beuran, de către DNA, într-un dosar de corupție, s-a lăsat cu tânguieli, paloare, palpitații și a alimentat ura împotriva justiției „statului paralel” care, în loc să premieze și să onoreze borfașii, îi aruncă după gratii.

Startul tânguielilor sfâșietoare a aparținut redutabilei bocitoare Adina Anghelescu, fostă luju.ro:

"Profesorul Mircea Beuran nu a avut alături de el pe avocatul său, ci un avocat de oficiu, în toate aceste 8 ore cât a fost ținut la DNA. Pe mine mă miră foarte mult acest lucru, pentru că este o primă somitate care nu a telefonat avocatului său și nu se știe de ce.

O să aflăm dacă nu cumva a fost supus unor presiuni, dacă în momentul în care a fost luat direct de acasă după percheziție domnul profesor era atât de surprins de ceea ce i se întâmplă încât a și uitat să mai telefoneze cuiva. Nici fiica sa, înțeleg, că nu știa ce se întâmplă cu domnul Beuran. Deci iată este acest moment care ridică foarte semne de întrebare. Un singur am aflat: că domnul profesor nu a susținut sub nicio formă aceste acuzații și că nu ar fi recunoscut absolut nimic din această poveste făcută de tânărul medic cum că ar fi trebuit să primească o funcție de asistent universitar în schimbul unor bani. O luare de mită nu se poate proba sub nicio formă decât în momentul în care ai un flagrant. Aici este ceva cu cusut cu ață albă. Asistăm la acest moment rușinos în care mâinile unui profesor, doctor, medic care a salvat mii de vieți au la ora asta cătușe”.

"Îl știu de 40 de ani. Am fost colegi de facultate. Pot să garantez că omul ăsta nu a cerut niciodată un leu de la pacient. (...) Eu m-am dus special la el, pentru el, știu foarte bine ce fel de om este. Pe toată perioada internării am urmărit într-un fel să văd cum se poartă cu ceilalți pacienți. Nu am cuvinte - superb! E un om care nu se ceartă, un om blând, care explică frumos oricărui pacient, indiferent de mediul din care vine. De condiționat act medical eu nu am auzit așa ceva despre el niciodată", a lăcrimat și oftalmoloaga Monica Pop, un alt „dumnezeu” medical cercetat la un moment dat de DNA pentru fapte de corupție.

Altfel, în studio s-au aflat numai vajnici luptători cu statul paralel care au ornat „boceala” cu strigăte războinice: Șerban Nicolae, Mugur Civică, Mirel Curea, dar și medicul care e-n ambele state, în funcție de cum i-o dictează interesele, eternul Raed Arafat. Acesta din urmă a vorbit însă doar despre coronavirus, în vreme ce diviza specială de mercenari cam scofâlciți antistat paralel a executat clasica spălătură pe creier pe care le-o practică seară celor 2-3 spectatori anchilozați în fotolii de pe vremea când se urau și luptau cu Băsescu, alias Petrov.

"Vorbim despre un denunț care a fost depus în urmă cu aproximativ o lună. Cea care l-a denunțat pe Mircea Beuran este și ea tot medic. Nu știm încă dacă este medic tot la Spitalul Floreasca, dar ar fi spus în fața anchetatorilor că banii i-ar fi dat într-o singură tranșă , 10.000 de euro, cash, și mai mult decât atât ar fi făcut un credit pentru a dat acești bani. Nu este exclus ca procurorii să fi verificat acest lucru și în cazul în care această femeie ar fi făcut în ultimii ani un credit de 10.000 de euro să fie cumva o probă în acest dosar", a intervenit în direct una din angajatele postului (că jurnaliste nu putem să le numim), Berta Popescu, confirmând că doctorița care l-a mituit pe Beuran este unul din medicii chirurgi aflați în subordinea profesorului corupt.

„Ar fi o subalternă a profesorului Beuran. Ar fi existat și un intermediar între profesor și denunțătoare, un alt profesor de al Universitatea Carol Davila”, a mai spus angajata Berta Popescu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.