Breaking news E OFICIAL: un român a fost depistat cu coronavirus și e internat în Japonia. Se afla pe un vas de croazieră alături de alți 17 români


Breaking news E OFICIAL: un român a fost depistat cu coronavirus și e internat în Japonia. Se afla pe un vas de croazieră alături de alți 17 români

Primul caz al unui român depistat cu coronavirus a fost confirmat oficial, joi, de Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Este vorba despre un cetățean român care se afla la bordul vasului de croazieră Diamond Princess, pachebot cu peste 3700 de pasageri.

Potrivit lui Nelu Tătaru, românul a fost deja internat într-un spital din Japonia și se află sub supravegherea unor specialiști.

”Este un caz mediu, nu sever, dar depistarea acestui virus face ca pacientul să fie internat. Nu se pune problema transferării la un spital din România”, a precizat Tătaru, într-o intervenție la Digi24.

Potrivit acestuia, misiunea diplomatică românească din Japonia se află în contact cu primul român depistat cu coronavirus.

Precizăm că la bordul vasului de croazieră Diamond Princess se mai află 17 români.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.