ABUZ comis de Firea! Primărița pesedistă alungă protestatarii nemulțumiți de poluarea din Capitală


ABUZ comis de Firea! Primărița pesedistă alungă protestatarii nemulțumiți de poluarea din Capitală

Mai multe organizații civice au anunțat că organizează un protest împotriva poluării aerului din Capitală. Evenimentul a fost anunțat inițial vineri, 14 februarie, în fața sediului Primăriei Generale de lângă Parcul Cișmigiu, între orele 17:00 și 19:00, în aceeași zi cu ședința Consiliului General al Municipiului București, conform publicației buletin.de

Pentru că nu vrea să aibă parte de proteste în plin an electoral, primarul Capitalei Gabriela Firea a luat decizia de a deturna potestul către Ministerul Mediului, conform unui anunț al uneia dintre organizațiile civice care organizează manifestația. 

Fridays for Future Romania, pe Facebook: "‼️UPDATE TRASEU‼️

În urma întâlnirii de ieri de la Primăria Municipiului București, am primit protocol pentru următorul traseu:

Bd Unirii (pietonala de la BCR) ➡ Bd Unirii ➡ Piața Constituției ➡ Ministerul Mediului

Marșul se va desfășura pe carosabil, cu respectarea normelor pentru pietoni.

Explicația a fost că în perimetrul din fața primăriei se desfășoară altă activitate. Pentru a putea ieși pe stradă avem nevoie de alte multe avize pe care nu le vom primi în timp util și este necesară achitarea unei taxe deoarece forțele de ordine care trebuie alocate ( și plătite oricum din banii contribuabililor) sunt întrerupte de la sarcinile lor zilnice pentru a ne însoți pe noi.

Este în regulă, acesta este doar începutul.

Vă rugăm să distribuiți postarea pentru ca oamenii să fie informați".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.