VIDEO Ciolacu a încercat să-l oprească pe Orban când torpila baronii locali ai PSD. Premierul, discurs electrizant: "În campanie v-ați travestit în albine, dar când ați ajuns la putere ați arătat că sunteți niște viespi"


VIDEO Ciolacu a încercat să-l oprească pe Orban când torpila baronii locali ai PSD. Premierul, discurs electrizant: "În campanie v-ați travestit în albine, dar când ați ajuns la putere ați arătat că sunteți niște viespi"

Premierul Ludovic Orban a mitraliat miercuri PSD înaintea votării moțiunii de cenzură: "În campania electorală din 2016 erați travestiți în albine și promiteați miere. Când ați ajuns la putere v-ați dat arama pe față, că nu sunteți altceva decât niște viespi care aveți ac și venin pentru români, nu miere așa cum le-ați promis".

Mai mult, premierul a atras atenția că singurul motiv pentru care a fost depusă moțiunea de cenzură este oprirea alegerii primarilor în două tururi, întucât pesediștii vor pierde foarte mulți primari în urma unor alegeri locale legitime. 

În momentul în care Ludovic Orban a început să invoce județele distruse de PSD și de baronii locali pesediști, șeful PSD, Marcel Ciolacu, a încercat să-l oprească: "Care credeți că sunt județele unde nu s-au terminat nici proiectele începute în 2007-2013? 

Dați-mi voie să vă dau citire: Mehedinți-Președinte CJ PSD, Maramureș-Președinte CJ PSD, Tulcea-Președinte CJ PSD, Vaslui-Președinte CJ PSD, Teleorman-Președinte CJ PSD, Vâlcea-Președinte CJ PSD".

Urmăriți aici discursul integral, iar momentul în care Ciolacu vrea să-l oprească pe Orban de la 03:45:


Discursul premierului Ludovic Orban: "Vreți, nu vreți, sunteți parlamentari născuți din pixul lui Dragnea. Nu veți scăpa de stigmatul ăsta în toată cariera dvs. Trei ani de zile l-ați slugărit cu râvnă, ați votat toate aberațiile, toate proiectele împotriva interesului României, ați susținut toate acțiunile antiromânești, toate acțiunile care au dus la prăbușirea imaginii externe a României, care au aruncat în aer economia, care au distrus încrederea mediului de afaceri și a investitorilor în România și care ne-au adus pe marginea prăpastiei. Puteți să faceți ce vreți! Nu mă las judecat de voi! În trei ani de zile ați arătat de ce sunteți în stare, de sărăcie, de dezinformare, de slugărnicie și nu ați adus nimic bun României decât dezolare, imagine catastrofală la nivel internațional.

Nu v-au deranjat alte lucruri. Singurul lucru care v-a deranjat și care v-a determinat să depuneți moțiune de cenzură a fost angajarea răspunderii Guvernului pe instituirea unui regim electoral care dă un plus de democrație, dă un drept suplimentar cetățenilor, care permite cetățenilor să schimbe primarii care și-au bătut loc de comunitățile locale pe care le-au condus.

Voi, având o majoritate parlamentară, ne atacați pe noi că am emis OUG? Voi ați emis OUG13 noaptea ca hoții ca să scăpați de pedeapsă pușcăriabilii care vă conduceau. Noi am emis OUG pentru a rezolva problemele românilor, pentru a oferi masă caldă în școli, noi am adoptat OUG ca să salvăm prostiile și incompetența voastră. Vă dau un singur exemplu: am adoptat ieri OUG pentru a împiedica situația dramatică în care UE să fie obligată să ramburseze la UE 2 miliarde de euro pentru că voi nu ați fost în stare să finalizați proiectele de extindere a rețelei de apă și canal, deși ele trebuiau terminate în exercițiul 2007-2013. Comisia Europeană a acceptat fazarea, voi nu ați fost în stare să terminați nici în 2014, nici în 2020. Dacă nu finalzăm până în 2020 România va trebui, din cauza voastră, să plătească 2 miliarde de euro și mii de români vor rămâne fără conectare la apă și canal. 

Care credeți că sunt județele unde nu s-au terminat nici proiectele începute în 2007-2013? 

Dați-mi voie să vă dau citire: Mehedinți-Președinte CJ PSD, Maramureș-Președinte CJ PSD, Tulcea-Președinte CJ PSD, Vaslui-Președinte CJ PSD, Teleorman-Președinte CJ PSD, Vâlcea-Președinte CJ PSD. 

Ne acuzați pe noi că dăm OUG? Păi vă spun ce altă OUG am dat. 500 de milioane de euro pentru introducerea gazului natural, pentru înființarea de rețele de distribuție în localități pe care le-ați ținut în afara rețelei de gaz din 2012 datorită reglementărilor din timpul lui Ponta. (...) 

Ce ați făcut trei ani de zile? Ne cereți nouă socoteală pentru trei luni în care am schimbat ritmul de lucru, în care am reparat imaginea externă a României, în care am rezolvat zeci de probleme, cele mai multe provocate de dvs.?! Dvs. depuneți moțiune de cenzură dintr-un motiv simplu, pentru că vă e frică de democrație, pentru că vă e frică că într-un sistem autentic de alegere a primarilor veți pierde mai mult de jumătate dintre primari, pentru că primarii v-au spus că nu vă mai susțin dacă nu împiedicați adoptarea legii de alegerea primarilor în două tururi. (...) Nu dau doi bani pe afirmațiile voastre despre democrație! Trei ani de zile ați încălcat drepturile fundamentale ale românilor! Ați folosit puterea în mod abuziv! Ați călcat în picioare demnitatea umană! În campania electorală din 2016 erați travestiți în albine și promiteați miere. Când ați ajuns la putere v-ați dat arama pe față, că nu sunteți altceva decât niște viespi care aveți ac și venin pentru români, nu miere așa cum le-ați promis. 

Ați mințit că privatizăm sistemul de sănătate și programele naționale. Cine a dat OUG 27 prin care s-a introdus coplata și contribuțiile financiare suplimentare în spitalele private? Noi sau voi? Voi ați dat OUG 27! Prin OUG adoptată ieri nu numai că n-am introdus coplata și contribuțiile financiare, ci am abrogat termenul de intrare în vigoare a OUG voaste nerușinate care a fost dată noaptea ca hoții împotriva cetățenilor români. Mai mult, prin OUG dăm dreptul cetățenilor să aleagă unitatea spitalicească care să-i furnizeze serviciile incluse în programul de sănătate, nu să hotărască baronii că numai ei au dreptul să deruleze programele din sănătate. (...)".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.