Fostul pușcăriaș Adrian Năstase NU vrea alegeri anticipate! Apel către Ciolacu&Co: ”Cât e pregătit PSD să stea în opoziție?” Ce îi așteaptă pe PSD-iști în 2024


Fostul pușcăriaș Adrian Năstase NU vrea alegeri anticipate! Apel către Ciolacu&Co: ”Cât e pregătit PSD să stea în opoziție?” Ce îi așteaptă pe PSD-iști în 2024

În contextul multiplelor semne de întrebare care planează asupra moțiunii de cenzură a social-democraților, dar și a viitorului Cabinetului Orban, fostul premier PSD-ist și pușcăriaș de drept comun Adrian Năstase anunță că nu este de acord cu scenariul declanșării alegerilor anticipate, fiindcă un astfel de scrutin va avea efecte dezastruoase pentru social-democrați. 

Mai mult chiar, Năstase insistă, pe blog, că dacă anul acesta vor avea loc, într-adevăr, alegeri anticipate, Klaus Iohannis va căpăta un atu deosebit de important, în 2024, când parlamentarele se vor organiza cu aproximativ șase luni înaintea prezidențialelor, dându-i șefului statului posibilitatea de a desemna premierul care va organiza guvernul și se va ocupa de alegerile prezidențiale.

Frământat de acest spectru, Năstase îi întreabă pe Marcel Ciolacu&Co: ”Cât este pregătit PSD să stea în opoziție?”.

Avertismentul lui Adrian ”Bombonel” Năstase:

”Una din ratiunile pentru care Iohannis face presiuni pentru organizarea de alegeri parlamentare anticipate este evidentă. La guvernare, PNL pierde din suportul public iar incă sase luni ar crea un mare risc legat de viitoarea configuratie a parlamentului.

Nu vreau sa reiau argumentele clasice legate de acest proiect al premierului Iohannis.

Vreau insă să subliniez un risc mai indepărtat. In 2024, alegerile parlamentare si cele prezidentiale ar trebui sa aibă loc in acelasi timp. In măsura in care vor avea loc, anul acesta, alegeri anticipate, atunci alegerile parlamentare din 2024 vor avea loc cu sase luni inainte de alegerile prezidentiale. In aceste conditii, Iohannis va avea posibilitatea, dacă nu se modifică Constitutia in ceea ce priveste desemnarea candidatului de premier (greu de crezut), de a desemna premierul care va organiza guvernul care se va ocupa de alegerile prezidentiale.

Intrebarea care se pune este cât este pregătit PSD să stea in opozitie?”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.