Politicianul Moise Guran dezvăluie de ce a ales să se înscrie în USR, și nu PLUS


Politicianul Moise Guran dezvăluie de ce a ales să se înscrie în USR, și nu PLUS

Fostul jurnalist Moise Guran a explicat, la Digi24, de ce a ales să se înscrie în USR, deși în alianță se află și PLUS. El spune că alegerea a fost una dificilă, oferind detalii și despre cum s-a făcut apropierea dintre el și cele două partide aflate în alianță, și relatând că momentul care l-a determinat să intre în politică a fost 10 august, în urma violențelor de la protestul diasporei.

„Ei trebuie să acționeze încă de pe acum ca un partid și așa le-am spus în ședința de astăzi. I-am întrebat dacă sunt pregătiți și dacă vor să facă acest lucru, ei mi-au răspuns toți că da. Zilele următoare o să mă întâlnesc și cu cei de la PLUS. Am avut discuții și cu ei”, a spus Moise Guran, precizând că a cerut asigurări că USR și PLUS vor ajunge să fie un singur partid.

Întrebat despre înscrierea într-unul dintre cele două partide, el a spus că „asta este decizia cu adevărat dificilă”.

„Ceea ce am anunțat este că intenția mea este să mă înscriu în USR, tocmai pentru că am o compatibilitate evidentă și cu cei de la PLUS, care sunt mai degrabă de vârsta mea și pe profilul meu, decât cei de la USR, care sunt mai tineri și care au o forță evidentă ce trebui pusă pe o direcție care să le folosească și lor, și țării noastre. De aceea cred că dialogul cu cei de la USR se poate face mult mai bine din interiorul USR. Am convingerea că cei de la PLUS vor înțelege acest lucru, mai ales că și unii și alții vor să facă un singur partid. Înscrierea mea în USR este o chestiune oarecum formală, pentru că eu vreau să lucrez și cu unii, și cu ceilalți și toți să lucreze împreună, pentru ca în final să putem lucra și cu PNL”, a explicat Moise Guran.

„Pe 10 august noi toți ne-am speriat, pentru că acela a fost momentul în care Liviu Dragnea a recurs la violență pentru a-și duce puterea în altă zonă. Democrația din România n-a fost niciodată mai amenințată după 1989, cu excepția mineriadelor, cum a fost la 10 august 2018. Atunci am avut acel impuls, am vorbit și cu familia și cu colegii și le-am spus: eu mă duc în politică, ca jurnalist nu mai am ce să mai fac. După care mi-am dat seama că exista în continuare acel pericol și că eu, ca voce a societății, eram mult mai credibil ca jurnalist. Am zis că nu mă mai duc în politică, rămân jurnalist, poate sunt mai util ca jurnalist”, a mai povestit el.

Mai multe detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.