Dosarul penal privind cazul Caracal, în care este inculpat Gheorghe Dincă, urmează să fie trimis în judecată în cursul zilei de miercuri. Dosarul va fi transmis Tribunalului Olt.
Rechizitoriul dosarului a fost confirmat de procurorul general interimar, Bogdan Licu, iar astfel Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată pentru opt infracțiuni: trafic de persoane, trafic de minori, două infracțiuni de viol, două de omor calificat, două infracțiuni de profanare de cadavre sau morminte.
Procurorii l-au trimis în judecată pe Gheorghe Dincă pentru uciderea Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu. Mai mult, vecinul lui Dincă, Ștefan Risipițeanu, a fost trimis în judecată sub acuzaţia de viol.
Redăm comunicatul PÎCCJ:
"În urma examinării rechizitoriului, a dosarului cauzei și a referatelor întocmite de către procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică și Serviciului de îndrumare și control ce au format colectivul desemnat cu analizarea actelor de urmărire penală, constatând că rechizitoriul întocmit de către D.I.I.C.O.T. în dosarul ,,Caracal” întrunește condițiile legalității și temeiniciei, că au fost respectate dispozițiile legale care garantează aflarea adevărului, că urmărirea penală este completă și există probele necesare și legal administrate, azi, 15 ianuarie 2020, procurorul general al P.Î.C.C.J., domnul Bogdan Dimitrie Licu a confirmat rechizitoriul.
Prin rechizitoriul confirmat, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului D.G. pentru săvârșirea unui număr de 8 infracțiuni (trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracțiuni, omor calificat – două infracțiuni și profanarea de cadavre sau morminte – două infracțiuni) și a inculpatului R.Ș. pentru săvârșirea infracțiunii de viol.
De asemenea, în cauză au fost dispuse disjungeri, dispunându-se și continuarea cercetărilor in rem sub aspectul comiterii infracțiunilor de complicitate la omor, complicitate la trafic de persoane și trafic de minori.
Confirmarea rechizitoriului de către procurorul ierarhic superior reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție".