Plângeri în cascadă de la Gabriela Firea: ministrul Mediului va fi chemat la Parchet


Plângeri în cascadă de la Gabriela Firea: ministrul Mediului va fi chemat la Parchet

Calitatea aerului din București este, în acest moment, o problemă recunoscută la nivelul administrației publice centrale. Doar Gabriela Firea refuză să accepte faptul că poluarea a ajuns la un nivel extrem în capitala pe care pare să o administreze după ureche, astfel că tuturor opiniilor care o contrazic le răspunde prin… plângeri penale. După cum am mai arătat, zeci de politicieni și jurnaliști au fost deja chemați de Firea în instanță să răspundă pentru exprimarea liberă, pe banii bucureștenilor. Noua victimă a pornirilor contestatare ale primarului general al capitalei este, de data aceasta, ministrul Mediului, Costel Alexe, împotriva căruia Firea a redactat deja o plângere. Într-o emisiune televizată, aceasta a susținut că declarațiile legate de poluarea din București, asumate de ministrul Mediului, Costel Alexe, fac parte dintr-o campanie de defăimare a sa, dar și că afirmațiile ministrului au afectat mediul de afaceri și turismul în capitală.

“E o campanie concentrată și concertată de defăimare atât a mea, cât și a Bucureștiului. Îmi pun întrebarea, de aceea i-am și făcut plângere ministrului mediului pentru inducerea stării de panică în rândul populației, deoarece domnul ministru al mediului a afirmat că cetățenii respiră otravă și că ar trebui să poarte obligatoriu mască. Consider că domnia sa are un interes și politic, și patrimonial, pentru că i-a speriat pe cetățeni, a speriat corpul diplomatic, i-a speriat pe turiști, care nu vor mai veni în București. Mulți dintre ei își pun întrebarea pe forumuri dacă mai pot să vină la noi în capitală, măcar pentru un city break și de asemenea, afacerile din București. Probabil dorește ca toate acestea să fie relocate în alte orașe, iar cetățenii noștri să rămână pe drumuri, să fie șomeri. Deci, repet: dublu interes, politic și patrimonial, să vină la parchet să spună în fața căror studii profesionist realizate, unanim acceptate pe criterii internaționale, a făcut acele declarații și a scris și pe rețeaua de socializare. Deci avem în scris, nu doar că a afirmat că în București se respiră otravă.", a spus Firea la Antena 3.

Totul se întâmplă după ce ministrul Mediului, Costel Alexe, a afirmat public că le recomandă bucureștenilor să poarte măști pentru a se proteja de efectele nocive ale poluării extreme din capitală.

“Când este vorba de sănătatea populației, evident că le recomand orice ar putea să le protejeze mai bine sănătatea, inclusiv dacă este posibil aceste măști pentru că vedem des, pe marile artere ale Bucureștiului, unde depășirile vă asigur că sunt la fel de mari ca aici, oameni care poartă aceste măști.”, a declarat Alexe la începutul acestei luni.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.