Liderul deputaților PNL: "PSD vrea pensii speciale, nu alocații"! Ciolacu șantajează liberalii pe tema sesiunii extraordinare a Parlamentului


Liderul deputaților PNL: "PSD vrea pensii speciale, nu alocații"! Ciolacu șantajează liberalii pe tema sesiunii extraordinare a Parlamentului

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a propus convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în care să fie supus votului proiectul de abrogare a pensiilor speciale, cu excepția celor ale militarilor și polițiștilor. Florin Roman a subliniat că eliminarea pensiilor speciale ar asigura suma necesară dublării alocațiilor copiilor. 

Florin Roman: "#PSD sa voteze tăierea pensiilor speciale pentru plata alocatiilor

In calitate de lider al deputatilor PNL, am propus colegilor mei sa solicitam convocarea unei sesiuni extraordinare, in care sa supunem votului proiectul de lege al PNL privind tăierea pensiilor speciale.

Din economia rezultata din tăierea pensiilor speciale, guvernul ar avea resursele financiare necasare pentru plata alocatiilor majorate, in urma votului de la sfârșitul lunii decembrie, din parlament. Tot in decembrie, Comisia de munca a Camerei Deputatilor a dat un raport de adoptare a proiectului PNL care prevede tăierea pensiilor speciale pentru parlamentari, magistrați, personal aeronautic, diplomați, funcționari ai Curtii de conturi etc. Proiectul de lege al PNL aloca pensii de serviciu doar pentru militari și polițiști.

In mod surprinzător, raportul de adoptare nu a fost “ridicat” pe site-ul Comisiei de munca și nici nu a fost trimis plenului, astfel încât el nu a putut fi supus votului in ultima săptămâna din sesiunea parlamentara. Urgentă adoptării acestui proiect de lege este determinata de necesitatea finanțării legii adoptată de parlament, privind dublarea alocatiilor pentru copii.

Solicitam PSD și președintelui Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, sa rupa frăția cu pensiile speciale și sa votam proiectul de lege al PNL in sesiune extraordinara. In acest fel, PSD poate dovedi ca nu a votat creșterea alocatiilor doar in interes electoral, după ce anul trecut a votat împotriva demersului PNL. De la 1 ianuarie a.c., alocatiile copiilor au crescut cu 100% din rata inflației, urmare a unei legi inițiata de PNL. Așadar alegeți domnilor pesediști: ori pensii speciale, ori alocații pentru copii!".

În schimb, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a replicat că pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a Parlamentului trebuie pus și proiectul privind reducerea TVA de la 19% la 16% și a cotei de TVA pentru alimente de la 9% la 5%. Cât despre pensiile speciale, Ciolacu a transmis că PSD susține o lege care prevede supra-impozitarea pensiilor speciale, cu excepția celor ale militarilor, și nu eliminarea lor. 

Ciolacu: "PNL trebuie să-și aducă aminte și de proiectul inițiat privind reducerea TVA de la 19% la 16% și a cotei de TVA pentru alimente de la 9% la 5%. Să-l punem și pe acesta pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare.

Pe de altă parte, este foarte bine faptul că PNL și-a adus aminte că avem o prevedere, adoptată deja de Parlament, prin care se dublează alocațiile copiilor, prevedere pe care însă domniile lor nu au găsit de cuviință să o și pună în aplicare. Deși a trecut aproape o lună, PNL nu a fost interesat de găsirea unei soluții.

PSD este pentru tăierea pensiilor speciale, însă așa cum vrea PNL va fi doar o altă lege declarată neconstituțională. Pentru a face efectiv dreptate, pentru ca sumele să fie reduse, noi am inițiat legea supra-impozitării pensiilor speciale și am votat-o deja la Senat. PSD va vota supraimpozitarea pensiilor, cu excepția militarilor, întrucât aceștia își riscă viața în teatrele de operații. Până acum, PNL a venit doar cu minciuni. Se fac că fac, nedorind în realitate să schimbe nimic!".

Astfel, Florin Roman a declarat că PSD ține "cu dinții de pensiile speciale", prin faptul că partidul lui Ciolacu nu vrea o sesiune extraordinară în care să voteze proiectul PNL de tăiere a pensiilor speciale. 

Florin Roman: "PSD tine cu dinții de pensiile speciale!

Marcel Ciolacu, președintele PSD refuza propunerea pe care am făcut-o: sesiune extraordinara in care sa voteze proiectul PNL privind tăierea pensiilor speciale, pentru plata alocatiilor copiiilor!

E bine măcar ca s-au separat apele! Sa știe tot poporul ca PSD vrea #pensii speciale, nu alocații!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.