PNL spulberă PSD în ultimul sondaj privind alegerile parlamentare. Ce scor ar obține USR


PNL spulberă PSD în ultimul sondaj privind alegerile parlamentare. Ce scor ar obține USR

Un sondaj realizat de IMAS în luna decembrie 2019, pentru Europa FM, privind alegerile parlamentare arată că partidul aflat la guvernare, PNL, ar conduce detașat în preferințele românilor.

La întrebarea "Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru parlament și v-ați prezenta la vot, cu ce partid ați vota?", răspunsurile românilor au cuantificat următoarele date:

Partide care ar intra în Parlament (cu mențiunea că UDMR nu este partid):

1. PNL - 45%

2. PSD - 18,5%

3. USR - 11,5%

4. Pro România - 6,4%

5. UDMR - 5%

Partide care nu ar reuși să intre în Parlament, întrucât nu au atins pragul de 5%: 

6. ALDE - 3,5%

7. PLUS - 3,5%

8. PMP - 3%

9. Demos - 0,3%

Astfel, o guvernare PNL-USR s-ar baza pe un procent de 56,5% din voturile românilor. 

Dintre cei care au participat la sondaj, 20% nu știu cu cine vor vota sau nu s-ar prezenta la vot.

Sondajul IMAS la comanda Europa FM a fost realizat în perioada 4 – 18 decembrie 2019, pe un eșantion de 1011 persoane cu vârste de peste 18 ani. Eroarea de eșantionare este de ± 3,1%. Pentru realizarea acestui Barometru Europa FM s-a folosit metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing). Sistemul CATI reprezintă o metodă de colectare a datelor de sondaj pe baza unui chestionar standardizat aplicat prin telefon persoanelor selectate aleator prin procedura RDD (random digit dialing).

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.