Klaus Iohannis consideră că sunt 50% șanse pentru alegeri anticipate. Cele două variante ale președintelui


Klaus Iohannis consideră că sunt 50% șanse pentru alegeri anticipate. Cele două variante ale președintelui

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri la o întâlnire informală cu jurnaliștii că scenariul alegerilor anticipate are 50% șanse de a fi realizat.

Potrivit surselor g4media.ro, președintele a spus că există două variante de lucru:

Angajarea răspunderii Guvernului pe un program care să cuprindă 100% măsuri PNL și în care să fie trecute toate dorințele liberalilor, după care să aștepte moțiunea de cenzură. Respectiv, premierul își dă demisia, dar asta nu înseamnă că la a doua nominalizare de premier nu o să voteze Parlamentul orice propunere doar să nu se ajungă la anticipate. ”Alte variante sunt puțin probabile”, a declarat șeful statului.

Totodată, președintele a spus că relația cu premierul Ludovic Orban ”este surprinzător de bună”. Întrebat cât îl vede premier, a răspuns ”îl văd mult și bine”, adăugând că ”tot el va fi după anticipate”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.