Carmen Dan tremură! Aurelian Bădulescu, gata să-i expună pe cei vinovați de violențele din 10 august: "Acest dosar va lămuri întru totul cine și ce și-a dorit să se întâmple atunci"


Carmen Dan tremură! Aurelian Bădulescu, gata să-i expună pe cei vinovați de violențele din 10 august: "Acest dosar va lămuri întru totul cine și ce și-a dorit să se întâmple atunci"

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a ajuns joi la sediul DIICOT, unde a fost citat în calitate de martor în dosarul violențelor din 10 august 2018. Acesta a spus că după ce va da o declarație în fața procurorului de caz, va face „o justiție publică”.

„Cu siguranță discuția de astăzi va aduce multe noutăți în acest dosar, iar declarația pe care o voi da atunci când va ajunge în instanță acest dosar va lămuri întru totul cine și ce și-a dorit să se întâmple la 10 august. (...) După ce voi da declarație în fața procurorilor o să fac, de fapt, ceea ce a îndemnat și președintele acestei țări, respectiv o justiție publică. Adică să cunoască oamenii cine și ce i-a adus ca ei să sufere, pe de o parte, și jandarmii să tragă pe altă parte”, a declarat Bădulescu, la sediul parchetului.

Întrebat de ce nu a făcut această „justitie publică” până acum, viceprimarul Capitalei a răspuns: „Nu, această justiție publică, cred că greșiți…eu cred că am fost singura persoană care am adus critici și am spus adevărul despre 10 august. Așa că nu cred că dumneavoastră aveți dreptate”.

Bădulescu a anunțat încă de miercuri că a fost citat la DIICOT, în calitate de martor, în dosaul ce vizează violențele din 10 august. Vineri este așteptată și Carmen Dan, fost ministru al Internelor.

Procurorii DIICOT au preluat de la Parchetul General dosarul violențelor jandarmilor de la protestul din 10 august 2018 și l-au reunit cu cel în care se cercetează lovitura de stat sesizată de Jandarmerie, pentru a fi cercetate concomitent.

Evenimentul a cărui cercetare se află pe masa procurorilor DIICOT începe în data de 10 august 2018 când zeci de mii de oameni au protestat în Piața Victoriei, cerând demisia Guvernului condus de Viorica Dăncilă. Oamenii au ieșit în stradă pentru a-și exprima nemulțumirea față de atacurile repetate la justiție ale PSD, al cărui lider la acea vreme era Liviu Dragnea, actual pușcăriaș.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.