La protestul pentru Raed Arafat a venit un singur susținător. Restul au greșit locația și au nimenit la târgul de Crăciun al Firii


La protestul pentru Raed Arafat a venit un singur susținător. Restul au greșit locația și au nimenit la târgul de Crăciun al Firii

Miercuri, de la orele 16.30, în fața Guvernului căruia i s-a cerut mai ales de către societatea civilă schimbarea din funcție a lui Raed Arafat - întemeietorul SMURD, rămas pe tronul de secretar de stat în ciuda unor eșecuri de răsunet soldate cu pierderi de vieți omenești și a unor declarații publice toxice - ar fi trebuit să aibă un loc protest de susținere a acestuia, scrie siteul aktual24. A venit însă o singură doamnă cu o pancartă pe care și-a scris nemulțumirea, s-a pozat la locul acțiuni și a postat imaginea cu „protestul” pe Facebook, anunțând că vineri, la aceeași oră, „se va protesta din nou în fața Guvernului”, iar „cine nu poate veni în București, poate protesta în localitatea în care se află”.

Gestul doamnei de a protesta de una singură la guvern, fără a se împăuna neapărat cu asta și fără a acuza lipsa de solidaritate, a fost răsplătit cu multe likeuri.

CITEȘTE ȘI: Accident sau atentat? Mașina în care se afla Raed Arafat a fost lovită, noaptea, de un alt autoturism

Angela Negrotă: „În clădirea din spatele meu în care s-au cocoțat prin minciună și șantaj nemernicii de la PNL se petrec grozavii îndreptate direct și cu viteză maximă spre întreg poporul român !
Vineri , începând cu ora 16.30, se va protesta din nou în fața Guvernului.
Cine nu poate veni în București, poate protesta în localitatea în care se află.

Dacă cei dinaintea lor tot au mai făcut și multe lucruri bune cu toate că ar fi putut face mult mai mult bine și rău deloc , aceștia sunt puși să distrugă tot ce a mai rămas românesc începând cu schimbarea din funcții a specialiștilor și înlocuirea acestora cu clientela lor politică până la pregătirea scoaterii la vânzare a obiectivelor strategice de Siguranță Națională printre care se numără SMURD, Banca CEC , Sistemul Energetic , PORTUL Constanța, Aeroportul Internațional Otopeni, Poșta Română și multe, multe alte.
Azi, Dr. Arafat a pătimit din nou susținere în fața Guvernului.”

Una dintre cele mai controversate figuri publice ale momentului, doctorul Raed Arafat, creatorul SMURD în vârstă de 55 de ani, merit pe care nu i-l contestă nimeni, a ajuns în situația ridicolă de a smiorcăi prin studiourile monstruoasei propagande că e atacat și linșat în rețelele de socializare, avertizând că nu demisionează.

Recenta apariție lacrimogenă la Antena3 a șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a stârnit nenumărate comentarii și ironii în rețelele de socizaliare, în contextul în care Arafat a amenințat că dacă va fi demis, va merge să-și caute de lucru în străinătate.

Mare parte a opiniei publice - care nu pune la îndoială meritele inițiale ale lui Arafat de creator al sistemului de intervenție rapidă și urgență - îl contestă deja de câțiva ani buni (înca din vremea președinției lui Băsescu) și cere demiterea lui pentru felul neprofesionist în care a coordonat intervenția salvatorilor cu ocazia unor accidente dramatice: Siutghiol, Apuseni, Colectiv și chiar 10 august când a ieșit cu declarații de presă în care bătea câmpii despre gazul folosit de Jandarmerie contra populației pașnice. I se reproșează mai ales că a încercat adesea să cosmetizeze realitatea, negând evidențele și refuzând să accepte modernizarea sistemului care dă rateuri din ce în ce mai des în ultima perioadă. Motivele înverșunării sunt, firește, multiple: orgoliul nemăsurat, ambiția, impresia de privilegiat al sorții, dar și are numeroase și uriașe beneficii financiare.

Delic a declanșat recent o campanie publică pentru demiterea/demisia lui Arafat în care explică motivele pentru care ar fi motivele unui astfel de demers: „În 2012 am inhalat gazele jandarmilor ca să vă apărăm. În 2014 eram prea șocați de tragediile de la Siutghiol și Apuseni. După Colectiv ne-am cam dat seama ce hram purtați, de fapt. De 12 ani sunteți secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne. Sunteți șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. NU mai sunteți un doctor, deși asta e percepția publică pe care o aveți. Ocupați, deci, de 12 ani, o funcție politică. Regula e ca politicienii să își asume responsabilitatea atunci când instituția pe care o conduc eșuează. În cazul DSU, eșecurile sunt constante. Iar când vine vorba de dat explicații, ne spuneți să mai așteptăm o lună, ne spuneți că e vina altcuiva, niciodată a dumneavoastră.

Felicitări pentru lucrurile bune pe care le-ați făcut cândva, din postura de doctor. Însă acum mi-e mie rușine că trebuie să vă cer demisia, în loc să v-o dați singur. Ar fi un gest de onoare, dar pesemne că nu aveți noțiunea termenului.”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.