Sociologul Vasile Dîncu, membru PSD timp de aproape 10 ani în ”Grupul de la Cluj” condus de Ioan Rus, s-ar putea regăsi în conducerea PSD după congresul partidului din 29 februarie, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit hotnews.ro.
PSD l-a recuperat și pe Cozmin Guşă, care "a revenit" în organizaţia PSD Sector 1, după cum a arătat chiar Gabriela Firea.
În ciuda imaginii de intelectual, detașat în ultimii doi ani de nucleul dur al mafiei PSD și retras în zona publicisticii și a cercetărilor sociologice, Vasile Dîncu rămâne o figură controversată nu doar datorită/din cauza apropierii vădite de Liviu Dragnea când acesta era la începutul asaltului asupra justiției, cât mai ales pentru atitudinea arogantă, meschină, murdară avută în vremea guvernării tehnocrate de acum trei ani, ocupând la acel moment funcția de vicepremier în Guvernul Cioloș.
Prezența lui într-un guvern tehnocrat nu a fost doar o anomalie, Dâncu fiind membru PSD, ci a fost chiar dăunătoare, toxică, după cum relata secretarul de stat Valeriu Nicolae pe blogul său: „Cam disperat îi trimit domnului vice-premier Dîncu un SMS în care îl rog să îmi delege un secretar de stat pentru a putea rezolva problema. Nu de altă, dar blocajul principal este la ministerul dumnealui. Îmi răspunde cu un SMS iritat că delegarea nu se face prin SMS. Îl sun. Și îmi iau ditamai smetia – practic sunt pus la punct cu: cine mă cred că sunt, că doar nu am scris Don Quijote, că nu a auzit nimeni de mine și că guvernarea nu se face cu diletanți. Tonul e minunat, mustește de o superioritate delicat asezonată cu un butoi de ego și flambată în aroganță cât cuprinde. Așa cam cu vorbești cu un coleg care încearcă să facă ceva util în guvernul mult iubit în special de partidul dansului- PSD-ul.
Mă gândesc să îi spun rapid că m-a recomandat domnul Oprea, un mare scriitor român, dar bănuiesc că nu o să guste deloc ironia. În plus are parțial dreptate, așa că încerc să îl împac, deși reacția mi se pare exagerată.Îi răspund super zen că scopul meu este să salvez 3.000.000 de EUR și că am nevoie de ajutor, chiar dacă nu am ales cea mai bună metodă. Îmi răspunde cu recomandarea să folosesc căile instituționale și îmi închide plin de galanterie telefonul, înainte de a apucă să mai zic ceva.
Sunt siderat. Omul mi se părea un tip deștept ( îl citisem cu plăcere) și probabil singură speranța că PSD-ul poate fi reformat pe niște principii cât de cât acceptabile.
O să treacă aproape 2 luni până când o să fie posibilă o întâlnire cu Excelența Sa, Domnul Profesor Universitar Doctor Vice-Prim Ministru Dîncu”. Mai multe detalii AICI
"Este posibil, este posibil să se regăsească în conducerea partidului", a afirmat preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, luni, la finalul conferinţei extraordinare de alegere a preşedintelui PSD Bucureşti, când a fost întrebat despre Dîncu, fără a putea preciza dacă acesta mai are sau nu carnet de membru al PSD.
"Nu ştiu, nu am intrat în detalii cu dânsul, dar mie mi-ar plăcea foarte mult ca un intelectual de stânga cum este domnul Vasile Dâncu să vină alături de noi în partid. Nu am purtat această discuţie, nu încercaţi să mă întrebaţi mai multe", a mai declarat Ciolacu.
Și jurnalist Emilia Șercan a scris despre Dîncu de nenumărate ori în contextul plagiatelor descoperite în lucrările de doctorat ale multor demnitari și al „Academiei lui Oprea” (Academia de Științe ale Securității Naționale, instituție finanțată de stat) care scotea „academicieni” pe bandă rulantă. DETALII AICI.
„Revista "Sinteză" este revista lui Vasile Dincu, fost vicepremier, prieten al lui George Maior și partener de cântări și vacanțe cu Sebastian Ghiță. Revista asta, care este scoasă în condiții grafice de excepție - full color, hârtie lucioasă, circa 230 de pagini - este editată de Asociația Română pentru Evaluare și Strategie (ARES) a lui Vasile Dincu, dar are în ea reclamă de la CEC și Tarom, ambele companii ale statului român. Eu știam că statul nu mai bagă publicitate în presă, însă văd că nu este așa dacă vorbim despre vicepremierul în exercițiu și de numărul din decembrie al revistei, de exemplu.
La chioșcurile de ziare, prețul revistei este de 14,5 lei, unul foarte mic raportat la condițiile grafice. Ei bine, "Sinteză" se găsește și în casieriile DIGI (foto 1), acolo unde se distribuie gratuit. Te duci să-ți plătești abonamentul la cablu, pleci de acolo și cu o "Sinteză". Dacă te apuci să răsfoiești revista, așa cum am făcut eu, mai poți constată și că DIGI are vreo șapte pagini de reclamă (foto 2). Iar dacă ai memorie cât de cât bună, îți mai aduci aminte și că IRES - Institutul Român pentru Evaluare și Strategie, care a fost al lui Vasile Dincu și pe care acesta, cică, l-a vândut în noiembrie 2015 - a făcut sondajele la alegerile electorale prezidențiale (2014) și parlamentare (2016) pentru DIGI 24.
De ce va zic toate astea? Pentru că mi-am adus aminte că mulți, prea mulți ziariști corecți, dar prea incisivi cu Sistemul, au fost efectiv forțați să se lase de presă, iar cei care s-au încăpățânat să facă presă lucrează pentru fundații sau pe cont propriu”, scria Emilia Șercan prin 2017.
Poza care însoțește acest text a fost publicată chiar de Dîncu pe 5 ianuarie 2017 cu următorul text: „Ultima zi la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice - Romania.
Îi doresc mult succes Ministrului Sevil Shhaideh, un profesionist în care am toată încrederea că va continua proiectele pe care le-am început împreună, pe perioada mandatului meu.
După o perioadă de nemeritat linşaj mediatic, m-am bucurat să o revăd pe Sevil zâmbind.
Cu câteva excepții, am realizat ce mi-am propus atunci când am preluat conducerea MDRAP. Bilanțul mandatului este public și poate fi consutat aici http://bit.ly/2jegYwE
A fost un privilegiu să lucrez împreună cu Doamna Sevil Shhaideh în ultimul an și ceva, așa cum a fost un privilegiu să fiu alături de echipa de specialiști din toate departamentele ministerului. Am învățat mult de la fiecare dintre oamenii din minister cu care am interacționat în această perioadă. Le mulțumesc tuturor angajaților MDRAP pentru profesionalism, pentru dedicare și pentru spiritul de echipă pe care le-au demonstrat.
A fost o onoare să fiu membru în echipa Guvernului condus de Dacian Cioloş. Le doresc succes tuturor colegilor alături de care am lucrat la proiecte importante și necesare pentru modernizarea statului.
Cât despre viitor, voi reveni la catedră, la Universitatea din Bucureşti. Am patru volume pe care le-am lăsat în diverse stadii, voi relua lucrul la ele, mă voi dedica proiectelor de cercetare sociologică, dar și proiectului meu de suflet revista Sinteza. În viitoarele săptămâni şi luni o să-mi lansez în mai multe locuri din ţară noua mea carte "Politically incorrect. Scenarii pentru România posibilă"