Teologul și scriitorul Bădiliță îl desființează pe criticul Nicolae Manolescu: E un monoglot cu lecturi de OSPĂTAR francez! Cum se explică prețuirea românilor pentru submediocri și habarneavuți?


Teologul și scriitorul Bădiliță îl desființează pe criticul Nicolae Manolescu: E un monoglot cu lecturi de OSPĂTAR francez! Cum se explică prețuirea românilor pentru submediocri și habarneavuți?

Teologul, scriitorul și traducătorul Cristian Bădiliță îl definește, pe Facebook, pe controversatul critic Nicolae Manolescu (veșnic cocoțat la șefia Uniunii Scriitorilor din România) drept ”un monoglot cu lecturi de ospătar francez”, după ce a remarcat comentariile halucinante pe care conducătorul USR a găsit de cuviință să le facă, în scris, despre poetul George Coșbuc, în ”Istoria literaturii române”.

 ”Cum se explică prețuirea românașilor pentru submediocri și habarneavuți?”, întreabă Bădiliță.

Vă prezentăm comentariile teologului:

”Un prieten mi-a trimis paginile pe care N Manolescu i le-a consacrat lui Coșbuc în Istoria lit române. Halucinant!

Cînd un monoglot cu lecturi de ospatar francez (precum acest N Manolescu) îl bate pe umar și-l pune la punct pe Coșbuc, poetul genial care cunoștea la perfecție vreo 8 limbi, între care greaca veche și latina, poetul-filozof care a intuit CU 50 DE ANI înaintea lui Dumézil (de care NM nici n-a auzit) sistemul mitologic indo-european etc, ești obligat să devii necruțător.

Cum se explică prețuirea românașilor pentru submediocri și habarneavuți? Oare cum? Nu e o întrebare. E o sentință”.

(Sursa foto: Adevărul.ro)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.