Ce ar putea învăţa L. Orban de la preşedintele Trump. Dacă îl lasă tabăra uselistă din PNL!


Ce ar putea învăţa L. Orban de la preşedintele Trump. Dacă îl lasă tabăra uselistă din PNL!

Încercați să treceți dincolo de lectura presei “liberale“ din SUA, de fapt propaganda Partidului Democrat din America, și priviți statisticile seci: trei ani de administrație Trump au adus prosperitate pentru americani. Nu o falsă prosperitate, bazată pe majorarea nesustenabilă a salariilor bugetarilor, cum a făcut PSD. Economia americană a crescut sustenabil, salariile s-au majorat, iar șomajul a ajuns la minimul ultimilor 50 de ani. O creștere bazată pe reformele fiscale și economice curajoase luate de administrația Trump.

La 22 decembrie 2017, când președintele Trump a semnat legea denumită “Tax cuts and jobs act“, am explicat că Ludovic Orban, la acel moment lider al unui PNL aflat în opoziție, ar trebui să învețe lecția oferită de președintele Statelor Unite. “Când Dragnea va pleca la puşcărie (...) va fi nevoie ca, în locul său, să apară o guvernare capabilă să reconstruiască ţara distrusă de lăcustele pesediste. Desigur, e important ca azi să faci opoziţie dură împotriva dictaturii cleptocrate. Însă, în ziua alegerilor, românii vor dori să ştie şi care este alternativa. De aceea, eu le spun celor care pretind că fac opoziţie de dreapta în România: învăţaţi din reforma fiscală pe care preşedintele Donald Trump tocmai a dus-o la bun sfârşit“, scriam la 22 decembrie 2017.

Acum, când PNL a ajuns la putere și, după o lună de guvernare, pare că încă nu are curajul să acționeze ferm. Sfatul meu este mai actual ca niciodată: învățați de la președintele Trump, rămâneți fideli reformelor de dreapta și veți vedea că electoratul vă va răspunde pe măsură.

Nu-i spun domnului Orban să copieze cuvânt cu cuvânt ceea ce a făcut Trump. Îi spun să aibă curajul și fermitatea acestuia și să se ciocnească fără teamă cu mașinăria socialistă de propagandă.

De exemplu: se conturează un deficit uriaș al bugetului, în 2020. Soluția nu este să creșteți încasările, luând (iar) pielea de pe antreprenori. Dați afară bugetarii care stau degeaba prin birouri, înghețați salariile, tăiați din sporurile scandaloase. 10% din PIB-ul României se duce pe cheltuielile de personal, în 2019, după ce, între 2013 și 2016 acestea înghițeau doar 7,5% din PIB. În 2020, cheltuielile de personal, cu bugetarii, trebuie să coboare sub 9%.

Nu mai permiteți sindicatelor să vă terorizeze și flexibilizați codul muncii: veți crește astfel numărul celor angajați cu acte, în condițiile în care firmele au tot mai mari probleme în a găsi forță de muncă, iar munca la negru e larg răspândită.

Desființați odioasa OUG 114/2018 și eliberați investițiile din energie de povara birocrației și taxelor inutile. Încurajând sectorul energetic, și bugetul, și cetățenii români, și siguranța națională a României vor avea de câștigat.

Ce propun eu sunt lucruri aproape banale, un fel de ABC al oricărei guvernări de dreapta. Le-am mai scris de zeci de ori, în speranța că mesajul va ajunge la politicienii de dreapta, atâția câți sunt ei în România. Însă în PNL se simte o anume ezitare... Îi spun premierului Orban: veți vedea că președintele Trump va câștiga bătălia cu Partidul Democrat fiindcă economia a performat. Mergeți pe același drum, consolidați sectorul economic privat, sprijiniți antreprenorii, și veți câștiga bătălia cu mașinăria de propagandă Antena 3 & PSD. România poate fi un tigru al Europei de Est. Trebuie eliberat însă din cușca în care l-au ținut reglementările abuzive și corupte ale Ciumei Roșii.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.