PSD vrea să le pună bețe în roate liberalilor. Comisia juridică a Senatului a respins un proiect de lege care viza emiterea de ordonanțe în vacanța parlamentară


PSD vrea să le pună bețe în roate liberalilor. Comisia juridică a Senatului a respins un proiect de lege care viza emiterea de ordonanțe în vacanța parlamentară

Comisia juridică a Senatului a acordat marţi raport de respingere proiectului de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară.

În favoarea proiectului de lege s-au pronunţat, în Comisia juridică trei senatori, iar patru s-au abţinut. Liderul grupului senatorial liberal, Daniel Fenechiu, a explicat că un astfel de rezultat era aşteptat, pentru că în Senat "majoritatea PSD subzistă", dar, după pronunţarea plenului, proiectul va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, cu rol decizional, "unde lucrurile stau altfel".

"Guvernul nu are o susţinere majoritară în Senat. Noi ne-am dorit foarte mult să obţinem azi un raport, fie el şi negativ. Mâine trebuie să intre în plen raportul, indiferent că va fi în Senat un vot favorabil sau nefavorabil, Camera Deputaţilor este decizională, unde lucrurile stau altfel", a explicat Daniel Fenechiu, potrivit agerpres.ro.

Potrivit proiectului, Guvernul îşi propune să emită ordonanţe simple în domenii care nu fac obiectul legilor organice, în perioada cuprinsă între încheierea celei de-a doua sesiuni ordinare a anului 2019 şi până la reluarea lucrărilor Parlamentului în prima sesiune ordinară a anului 2020.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.