Mizeria comunismului nord-coreean. Phenianul consideră "o provocare gravă" orice discuție la ONU despre situația drepturilor omului din țară


Mizeria comunismului nord-coreean. Phenianul consideră "o provocare gravă" orice discuție la ONU despre situația drepturilor omului din țară

Coreea de Nord a avertizat miercuri Consiliul de Securitate al ONU că orice discuţie a organizaţiei despre situaţia drepturilor omului din ţară ar fi ”o provocare gravă”, iar Phenianul ”ar reacţiona cu tărie”, relatează reuters.com.

Avertismentul a avut loc prin intermediul unei scrisori din partea ambasadorului Coreii de Nord la ONU, Kim Song.

Diplomaţi apropiaţi situaţiei au declarat că mai mulţi membri ai Consiliului de Securitate al ONU, format din 15 membri, intenţionează să solicite o întâlnire, în această lună, referitoare la încălcarea drepturilor omului în Coreea de Nord.

Kim a scris că o astfel de întâlnire ar fi ”un act de conspiraţie şi de părtinire cu politica ostilă a Statelor Unite, ceea ce va conduce la subminarea şi nu la ajutarea reducerii tensiunilor din Peninsula Coreeană şi la rezolvarea problemei nucleare”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.