Raluca Turcan anunță că Guvernul își va angaja răspunderea pentru a abroga OUG care pune în pericol copiii


Raluca Turcan anunță că Guvernul își va angaja răspunderea pentru a abroga OUG care pune în pericol copiii

Vicepremierul Raluca Turcan a ținut un discurs miercuri la o conferință de prezentare a proiectului “Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți” – CRED și a făcut un anunț important în legătură cu transportul școlar, cel că Guvernul Orban își va asuma răspunderea pentru abrogarea OUG 51/2019 în cazul în care nu se reușește în Parlament în următoarele două săptămâni, informează Edupedu

Raluca Turcan: Ne punem mandatul pe masă pentru a rezolva această problemă a transportului elevilor spre școală. În două săptămâni, dacă problema nu este rezolvată în Parlament, ne asumăm răspunderea. (...) Să fie foarte limpede cât de hotărâți suntem să apărăm niște drepturi ale copilului, astfel încât învățământul în România într-adevăr să fie constituțional, la bază având Constituția și să fie gratuit.

La sfârşitul lunii iulie, Federaţia Elevilor din România solicita Guvernului să ia măsuri de urgenţă pentru remedierea situaţiei transportului, având în vedere tragedia petrecută la Caracal, precizând că elevii din mediul rural din România sunt nevoiţi să călătorească la ocazie, iar prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 51/2019, aprobată de Guvern în iunie, gestionarea serviciului de transport judeţean a devenit şi mai haotică pentru că noua legislaţie este contradictorie şi contrară dreptului Uniunii Europene.

CITIȚI ȘI: Nepăsarea ucide! Elevii trag un semnal de alarmă: "Senatorii rămân indiferenţi în privinţa Cazului Caracal! Serviciul public de transport judeţean, în continuare desfiinţat!"

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.