Halucinanta supra-impozitare a contractelor part-time, eliminată: Nu e posibil să muncești două ore și să plătești taxe pentru opt ore!


Halucinanta supra-impozitare a contractelor part-time, eliminată: Nu e posibil să muncești două ore și să plătești taxe pentru opt ore!

Supraimpozitarea contractelor de muncă part-time va fi eliminată începând cu 1 ianuarie 2020, conform unui proiect de lege pentru modificarea Codului fiscal, adoptat miercuri de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, cu 280 de voturi "pentru", un vot împotrivă şi două abţineri. Proiectul de lege a fost iniţiat de 53 de parlamentari liberali.

"Eliminarea supra-impozitării contractelor de muncă cu timp parțial și aplicarea unei baze de calcul pentru contribuțiile sociale și a contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate în funcție de salariul realizat și nu în funcție de salariul de bază minim brut pe țară, care ține de o decizie discreționară a Guvernului", arată expunerea de motive a actului normativ.

Robert Sighiartău (PNL): Nu este posibil ca "într-un stat normal să munceşti două ore şi să plăteşti taxe pentru opt ore".

Claudiu Năsui (USR): Se elimină ruşinoasa supra-impozitare a muncii part-time. (...) Practic, puteai să munceşti două ore şi să fii impozitat pe opt. Lucru unic în lume. Dar asta a fost găselniţa statului român pentru a combate, chipurile, evaziunea fiscală în muncă. Deci, nu reducem impozitarea, nu îi ajutăm pe oameni, le dăm în cap mai tare. Aţi produs salarii nete negative, dacă mai ţineţi minte, în ianuarie 2018, prin prevederea aceasta.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.