Rareș Bogdan vine cu vestea care provoacă neliniște în PSD: Kovesi va prezenta cum vede elaborarea unei strategii a UE în privința luptei anticorupție și a crimei organizate!


Rareș Bogdan vine cu vestea care provoacă neliniște în PSD: Kovesi va prezenta cum vede elaborarea unei strategii a UE în privința luptei anticorupție și a crimei organizate!

Eurodeputatul PNL Rareș Bogdan a precizat pe Facebook că procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, va prezenta marți, 3 decembrie, în Comisia LIBE a Parlamentului European, viziunea ei în legătură cu "elaborarea unei strategii a Uniunii Europene în privința luptei anticorupție și a crimei organizate".

CONSULTAȚI ȘI: VIDEO Kovesi avertizează oficialii europeni. Care este obstacolul din calea eficientizării Parchetului European

Redăm mesajul liberalului:

"BREAKING NEWS: Kovesi, invitată să se implice în strategia europeană anticorupție. Avem azi la Parlamentul European un eveniment deosebit. Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului UE (EPPO), ne va prezenta, în Comisia LIBE, cum vede elaborarea unei strategii a Uniunii Europene în privința luptei anticorupție și a crimei organizate.

Cunoașteți termenii corupție - grup infracțional organizat, nu? Bun! Europa vrea să le combată mai articulat și să găsească instrumente mai eficiente, căci infractorii găsesc rapid cum să eludeze legea. Și au resurse enorme. Așa că instituțiile europene au de gând să întocmească o strategie prin care să oprească, de pildă, drenarea banilor contribuabililor în zone cenușii. Alături de doamna Kovesi mai sunt câțiva „grei”: vicepreședintele CE responsabil cu lupta anticorupție, șefa Europol, procurori antimafia din mai multe țări, unul dintre șefii Eurojust. Evenimentul începe la 15, ora Belgiei, cu o mică introducere în temă făcută de Juan Fernando Lopez Aguilar, președintele Comisiei".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.