PSD, în căutare de inamici naționali: de la Soros la Zuckerberg. Ciolacu crede că Facebook distruge unitatea poporului român


PSD, în căutare de inamici naționali: de la Soros la Zuckerberg. Ciolacu crede că Facebook distruge unitatea poporului român

Dacă în timpul perioadei Liviu Dragnea, unul dintre inamicii publici ai PSD-ului a fost, în linia retoricii partidelor populiste europene, afaceristul George Soros, acuzat de zeci de comploturi și conspirații imaginare, astăzi pesediștii caută cu disperare un alt inamic public. Noul lider al PSD, Marcel Ciolacu, a oferit o mostră din tentativa partidului de a găsi inamici naționali.

Concret, Ciolacu a dat de înțeles, într-un discurs ținut în fața parlamentarilor, că Facebook ar distruge unitatea românilor. Prin urmare, pentru Ciolacu pericolul nu vine de la Soros, ci de la Mark Zuckerberg, artizanul Facebook.

„Din păcate, la mai bine de 100 de ani de la Marea Unire, prea puțini dintre noi se mai gândesc la unitatea noastră. Pentru unii, unitatea nu își mai găsește locul în realitate, se vorbește mai des ca oricând de război și de lucruri care ne despart, toate acestea fac ca societatea românească după mai bine de 100 de ani să pară mai fracturată ca oricând.

Ne uităm în jur și vedem cum grupuri întregi sunt pe cont propriu, preferând confortul propriilor noastre bule sociale, ne închidem ermetic. Ne dăm like-uri altora și nouă, astfel încât să fim fericiți că suntem validați. Nu mai vedem nimic în rest, doar multă neîncredere față de ceilalți pe care nu îi înțelegem și de aceea îi respingem pentru tot ceea ce reprezintă”, a precizat Ciolacu.

Amintim că în trecut PSD s-a arătat deseori deranjat de existența Facebook. Fostul ministru de Interne Carmen Dan luase în calcul înființarea unei așa-zise poliții a Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.