Dubioasele declarații ale ministrului Cătălin Predoiu. Sebastian Lăzăroiu: Vrea PNL un troc cu PSD pentru menținerea SS? Asumarea răspunderii în Parlament, unica soluție


Dubioasele declarații ale ministrului Cătălin Predoiu. Sebastian Lăzăroiu: Vrea PNL un troc cu PSD pentru menținerea SS? Asumarea răspunderii în Parlament, unica soluție

Scriitorul și sociologul Sebastian Lăzăroiu le transmite liderilor PNL, pe Facebook, că, dacă sunt într-adevăr cinstiți, Guvernul Orban își va asuma răspunderea, în Parlament, pe desființarea puțin spus controversatei Secții Speciale, așa cum liberalii au tot trrâmbițat în perioada opoziției și așa cum cer, la unison, și partenerii europeni ai României.

În schimb, avertizează Lăzăroiu, dacă PNL se va încăpățâna să caute ”consens politic” acolo unde acesta nu poate exista, așa cum a găsit de cuviință să anunțe noului ministru al Justiției, liberalul Cătălin Predoiu, acuzațiile privind intenția de troc cu PSD, în eventualitatea menținerii SS, nu vor fi, deloc, lipsite de temei și legitimitate.

 Vă prezentăm comentariile lui Sebastian Lăzăroiu:

”Noul ministru al justiției ne zice că va desființa Secția Specială numai dacă va fi <consens politic>.

Consens politic nu va fi niciodată, domnu' Predoiu, știm bine. Fiindcă SS a fost facută de PSD pentru vremuri grele, alea de opoziție, când te aleargă procurorii pentru ce ai făcut la guvernare, iar tu pui alți procurori să alerge după ei.

Dar poate n-am înțeles eu cum e consensul politic. Poate vrea să zică ministrul că – stai așa, ne înțelegem noi cu pesedeul, punem acolo un om care să servească și peneleul, și pesedeul, că, deh, și liberalii trec pe la guvernare și nu vor nici ei să fie alergați.

Dacă sunteți cinstiți, vă asumați răspunderea în Parlament pe desființarea SS. Că așa ziceați când erați în opoziție. Că nu e bună și așa ne cer și partenerii europeni”, scrie Sebastian Lăzăroiu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.