Balamuc total! Echipa Ciolacu ia în calcul schimbarea numelui PSD. "Abramburica" amenință că se retrage din politică din cauza "CEx-ului paralel"


Balamuc total! Echipa Ciolacu ia în calcul schimbarea numelui PSD. "Abramburica" amenință că se retrage din politică din cauza "CEx-ului paralel"

Eșecul de la alegerile prezidențiale a cauzat un veritabil balamuc în PSD. 

Mai mulți lideri ai PSD au cerut demisia Vasilicăi Dăncilă din funcția de președintă a partidului. Vasilica s-a opus virulent, inițial, până a fost amenințată de Marcel Ciolacu că va fi dată afară din partid. În cele din urmă, Dăncilă a cerut mai multe funcții pentru a accepta să plece din fruntea PSD, funcția de șefă a organizației de femei social-democrate și un loc eligibil pentru a ajunge senator ulterior alegerilor parlamentare din 2020. 

CITIȚI ȘI: Noi detalii ale păruielii din PSD: Viorica, fiind insultată de Firea, și-a închis telefonul. Mai mult, Dăncilă a zbierat la Ciolacu spunând că vrea funcții EXCLUSIV SURSE

După întâlnirea dintre Marcel Ciolacu și Viorica Dăncilă, a urmat un "CEx paralel" organizat la Palatul Parlamentului. Șeful Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu peste 20 de președinți de organizații pentru a decide soarta partidului.

Conform informațiilor postului de casă al PSD, România TV, în cadrul întrunirii s-a decis că toată conducerea formațiunii politice trebuie să își dea demisia, de la șefa partidului la cei 16 vicepreședinți. Mai mult, gruparea Ciolacu o dorește pe Gabriela Firea în funcția de președinte executiv al PSD.

Iar cireașa de pe tort este reprezentată de propunerea făcută de președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, cea ca social-democrații să schimbe brandul PSD, adică numele partidului, respectiv sigla formațiunii politice. 

Balamucul a continuat și în direct la România TV. Văzând cum vrea echipa lui Ciolacu să preia conducerea PSD și cum împarte funcții, Ecaterina Andronescu a amenințat că se retrage din politică.

"Sunt lăsată fără cuvinte. Acum se împart funcții! Of! Dacă vom continua așa, eu nu îmi mai găsesc loc la ei. Mă duc și îmi văd de școală. Sunt sigură că nu o să fiu în conducerea partidului, nu am ce căuta acolo. Acolo sunt cei care nu au o meserie", a spus Ecaterina Andronescu.

De asemenea, Ecaterina Andronescu i-a scris în direct Gabrielei Firea un mesaj pe telefon pentru a o chestiona dacă știa că echipa Ciolacu vrea să o propulseze în funcția de președinte executiv al PSD. Firea a replicat că nu știa despre așa ceva, că a aflat de la televizor

Pe final, amintim că urmează un "CEx neparalel" marți, de la ora 18:30, pe parcursul căruia se va decide soarta PSD.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.