Discursul victorios al președintelui Iohannis. Vasilica a vorbit mai puțin de un minut, știind că baronii PSD o vor linșa


Discursul victorios al președintelui Iohannis. Vasilica a vorbit mai puțin de un minut, știind că baronii PSD o vor linșa

Președintele Klaus Iohannis a obținut un nou mandat la Cotroceni după rezultatele parțiale anunțate de exit-poll. Potrivit datelor preliminare, Klaus Iohannis a obținut 66,5%, iar Viorica Dăncilă 33,5%. Rezultatele sunt pentru ora 20 și au o marjă de eroare de 2%. 

După anunțul victoriei, Klaus Iohannis a susținut un discurs în care a anunțat că se va implica în negocierile din Parlament pentru a reuși să formeze o majoritate solidă în jurul PNL.

"România modernă, România europeană, România normală a câștigat astăzi. Românii au fost eroii zilei de astăzi, au mers într-un număr impresionant să voteze, iar acesta este cel mai important câștig pe ziua de astăzi, faptul că românii au fost la vot. O mențiune specială pentru românii din diaspora care au fost într-u număr impresionant la vot.

E o victorie importantă, e cea mai categorică victorie obținută vreodată împotriva PSD. Primesc această victorie cu bucurie, mulțumire, modestie și cu încredere în România. Vă promit, azi, aici, în această seară că voi fi președintele tuturor românilor, și a celor care m-au votat, și al celor care nu m-au votat.

După această victorie sunt multe lucruri de făcut. Mă voi implica pentru a forma o nouă majoritate formată din partidele democratice, partide care ne vor duce spre România normală. Vă garantez că voi fi un președinte profund implicat. Este o înfrângere semnificativă pentru PSD, dar trebuie să fim realiști: am câștigat o bătălie, dar războiul nu a fost câștigat. Trebuie să mergem la vot și la locale, și la parlamentare. Abia atunci când PSD va fi trimis în opoziție vom putea să facem România așa cum ne-o dorim noi, cu toții", a declarat Klaus Iohannis.

De cealaltă parte, Viorica Dăncilă a ținut un discurs foarte scurt - sub 1 minut. Din datele preliminare, s-ar părea că acesta este cel mai slab scor din istoria PSD la prezidențiale. În cazul în care rezultatele finale vor arăta un scor de sub 35% pentru Dăncilă, aceasta va fi linșată de baronii PSD. În orice caz, șansele ca Dăncilă să mai continue la șefia PSD sunt extrem de reduse.

În ciuda acestui dezastru usturător, Dăncilă este de părere că numărul de voturi pe care l-a primit este sinonim cu o victorie a PSD, deoarece s-au recuperat voturile pierdute la alegerile europarlamentare.

”Vreau să le mulțumesc celor care au votat cu inima: primarilor, simpatizanților, celor care au vrut să înlocuiască ura cu unitatea și încrederea. PSD, astăzi, a recâştigat încrederea cetăţenilor români care ne-au votat în 2016. Am recuperat voturile pe care le-am pierdut la alegerile europarlamentare, iar astăzi avem peste 3 milioane de voturi, ceea ce înseamnă că avem numărul de voturi pe care l-am avut la parlamentarele din 2016 şi care ne-au permis să intrăm la guvernare. Asta înseamnă că putem să câștigăm alegerile locale și parlamentare”, a spus Dăncilă la sediul PSD, după aflarea rezultatelor.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.