Adina Florea, în perfuzii. Iohannis explică de ce trebuie desființată SS


Adina Florea, în perfuzii. Iohannis explică de ce trebuie desființată SS

Președintele Klaus Iohannis a fost chestionat marți în cadrul dialogului electoral organizat cu jurnaliștii în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”. dacă își menține poziția conform căreia Secția Specială de Investigare a Infracțiunilor din Justiție trebuie desființată.

Astfel, Klaus Iohannis a răspuns tranșant că dorește desființarea Secției Speciale, incovând ca fundament expertiza Comisiei de la Veneția, Raportul GRECO, respectiv Raportul MCV. 

"Este un instrument care uşor poate fi transformat în ceva care se poate încerca un control neconstituţional asupra magistraţilor", a subliniat Iohannis.

Redăm precizările făcute de Klaus Iohannis:

"În mâinile unor recunoscuţi specialişti în materie dintre care aş enumera Comisia de la Veneţia care spune că nu este nevoie de această Secţie şi că nu este bună, GRECO care spune că nu este nevoie de această Secţie şi trebuie desfiinţată, în fine, MCV care spune că nu este nevoie de această Secţie. Deci dacă toţi spun că aşa nu, eu sunt de părare că aşa nu. PNL este de părere că aşa nu. Şi alte partide sunt de părere că aşa nu. Înseamnă că totuşi, ne bazăm pe ceva. Eu sunt de părere că această Secţie nu trebuie să existe. Este un instrument care uşor poate fi transformat în ceva care se poate încerca un control neconstituţional asupra magistraţilor", a declarat Iohannis.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.