VIDEO Vasilica "Minciunica" spunea că "pensiunea" de la Predeal nu e finalizată, dar Mălin Bot i-a demontat minciuna. Problema din declarația de avere a candidatei PSD


VIDEO Vasilica "Minciunica" spunea că "pensiunea" de la Predeal nu e finalizată, dar Mălin Bot i-a demontat minciuna. Problema din declarația de avere a candidatei PSD

Candidata PSD la prezidențiale, Vasilica Dăncilă, a vorbit acum câteva zile despre casele pe care le deține, patru la număr, inclusiv despre cea de la Predeal în legătură cu care a zis că este neterminată. 

"În 1999 am început construcția casei și trebuie să vă spun că nici acum nu este finalizată", a precizat Vasilica. 

"Poate am avut ghinion să nu am șase case care să le iau din meditații. Eu tot ceea ce am făcut am făcut prin munca mea și a soțului meu", a mai menționat Vasilica. 

Dar minciuna are picioare scurte. Jurnalistul Mălin Bot a identificat casa Vasilicăi Dăncilă din Predeal, ascunsă în pădure, descoperind că, de fapt, construcția este finalizată și este de mărimea unei pensiuni cu subsol, parter și două etaje. Mai mult, jurnalistul a semnalat problema majoră din declarația de avere a candidatei Vasilica Dăncilă și anume ceasul Cartier pe care nu l-a trecut în document, deși are o valoare, în mod sigur, de peste 5 mii de euro.

Redăm precizările făcute de jurnalistul Mălin Bot:

"Suntem în Zona Predeal. Pe acest drum forestier, puțin mai încolo, ascunsă foarte bine de pădure, este vila secretă a familiei Dăncilă. Vila Vasilicăi Viorica, mă rog, e cât o pensiune. Este mai mare decât oricare dintre proprietățile lui Klaus Iohannis. 

Am aici declarația de avere a doamnei Dăncilă. Doamna Dăncilă merge la televizor și vorbește de Iohannis că are multe case, dar nu arată publicului ce viloaie are ascunsă prin pădure la Predeal. Doamna Dăncilă are mai multe proprietăți și terenuri. Vorbim de acest teren din Predeal, dobândit în anul 2000, de 544 metri pătrați, un teren în Dolj, la Giurgița, intravilan, dobândit în 2015, de 1200 de metri pătrați și tot acolo 2 hectare de teren. Doamna Dăncilă are un apartament la Videle de 100 de metri pătrați, are această casă de vacanță din Predeal de 417 metri pătrați, mai are o casă de locuit de 140 de metri pătrați la Giurgița în județul Dolj, iar în Prahova, la Ploiești, mai are un apartament de 44 de metri pătrați. Deci în termeni de metri pătrați doamna Dăncilă este cam ca domnul Iohannis. Cea mai mare casă a lui Klaus Iohannis este de 377 metri pătrați în Sibiu. Această casă a doamnei Dăncilă, casă de vacanță, are 417 metri pătrați.

Problema doamnei Dăncilă este cu declarația de avere și ține de infracțiune de fals și uz de fals. De ce? Pentru că doamna Dăncilă a trecut în declarația de avere, în rubrica unde trebuie trecute bijuteriile și obiectele de valoare, inele, cercei, pandantive, brățări și broșe în valoare estimată de 5000 de euro. Ei bine, problema este cu ceasul cu care a fost fotografiată doamna Dăncilă. Am fost contactat de către un colecționar de ceasuri care mi-a explicat că prețul cel mai mic al acelui tip de ceasuri Cartier este de 25 de mii de euro. Pentru acel tip de ceasuri se face o garanție specială și există o factură specială. Acest colecționar de ceasuri mi-a explicat că doamna Dăncilă, dacă era cinstită și onestă, ar fi trebuit să vină cu factura și să arate cât a dat soțul ei pe acel ceas. Mi s-a explicat că acel tip de ceas nu are cum să fie, sub nicio formă, sub 5 mii de euro. Pe cale de consecință, ar fi trebuit să fie trecut aici (declarația de avere). Dăncilă nu a trecut niciun ceas în declarația de avere. (...) Așadar, doamna Dăncilă are această mare problemă în declarația de avere. Ar fi trebuit să aducă factura în conferința de presă, iar la 15 zile de la primirea ceasului ar fi trebuit să-l pună în declarația de avere. Soțului doamnei Dăncilă, dacă el a cumpărat acel ceas scump, obligatoriu i se făcea o factură și un certificat de garanție. 

Dincolo de acel ceas, avem această proprietate. (...) Doamna Dăncilă, din punctul meu de vedere, este exact în aceeași situație ca și Dragnea. Dragnea, când era șef de campanie al lui Ponta, a început nebunia cu casele împotriva lui Iohannis. Și ați văzut imaginile când am filmat proprietatea lui Dragnea din Alexandria și ați văzut că numai una dintre vilele lui Dragnea avea metrii pătrați pe care-l aveau toate casele lui Iohannis, dar toată propaganda PSD zicea "Iohannis șase case", care sunt cinci case. Acum și doamna Dăncilă a ieșit cu acest discurs fără să spună oamenilor că deține astfel de proprietăți, această vilă de 417 metri pătrați. Ăsta e bârlogul șefei PSD, candidată la prezidențiale. Are subsol, parter și două etaje. E cât o mică pensiune. S-o fi gândit că vine cu PSD la ședințe aici".

Vedeți video în cele ce urmează:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.